menu

Családireceptkönyv.hu

receptek édesség rólam 2016. március 13. írta: N


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (12 db-hoz):

30 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg búzasikér
1/2 tk. cukor
2 csapott tk. só
2 ek. olaj
2 dkg élesztő
0,5 dl cukrozatlan habtejszín
3 dl langyos víz
kis csomag medvehagyma összevágva

Elkészítés:



Elkészítése:

Az élesztőt a cukorral és tejszínnel elhabart langyos vízben felfuttatjuk.
Összekeverjük a liszteket a sikérrel és a sóval, a közepére mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat és az élesztős keveréket.
5 perc alatt kézi robotgéppel (vagy akár kézzel) lágy, rugalmas tésztát gyúrunk belőle (akkor jó, ha elválik az edény falától), a végén még hozzágyúrjuk a medvehagymát, és tiszta konyharuhával lefedve langyos, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük.
Kicsit megdögönyözzük, 12 egyforma részre osztjuk, kicsit formára igazgatjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, és még 30 percet kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és 20-22 perc alatt készre sütjük (legyen kicsi pirosas a teteje). Én 18 percnél megfordítottam a tepsit, hogy egyenletesebben piruljanak.
Ha kihűlt, ehetjük is! Amit nem eszünk meg helyből, fagyasszuk le, így mindig frisset tudunk enni.
Ne essünk kétségbe, ha nem terül el, max. zsemle lesz belőle. Ez nagyban attól függ, hogy mennyire lett lágy a tésztánk. Minél lágyabb, annál jobban terül, de azért ragacsos ne legyen!


d_a_medvehagymas_lepenykenyer_3.jpg



A számok:

1 db medvehagymás lepénykenyérben –feltételezve, hogy egyformák lettek – 25,4 g szénhidrát van.
1 dkg kész lepénykenyérben kb. 3,8 g ch van, így ha nem lesznek egyformák, ez alapján be tudjuk lőni, hány gramm szénhidrát van adott darabban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Szilvásgombóc (Piroska módra)
Szilvásgombóc (Piroska módra)

A főtt krumplit áttöröd, hagyod kihűlni, majd összegyúrod a liszttel és csipet sóval.kisebb gombócokat csinálsz, ezeket ellapítod, közepébe teszel szilvát vagy lekvárt ("sütés álló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Mexikói zöldségkeverékes-hagymás tészta
Mexikói zöldségkeverékes-hagymás tészta

A mexicói mixet megfőzzük, ha konzerv nem kell főzni. Olajon az apróra vágott hagymát aranybarnára pirítjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a mexicói mixet és összemel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza/Jamie
Pizza/Jamie

Összedolgozni, keleszteni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gőzben főtt bukta
Gőzben főtt bukta

Kb. fél órát kelesztem, hogy a duplájára nőjön. Majd lisztezett gyúródeszkán fél cm vastagra kinyújtom, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kb. 6-7 cm átmérő. A korong...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk