menu

Családireceptkönyv.hu

receptek édesség rólam 2016. március 13. írta: N


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (12 db-hoz):

30 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg búzasikér
1/2 tk. cukor
2 csapott tk. só
2 ek. olaj
2 dkg élesztő
0,5 dl cukrozatlan habtejszín
3 dl langyos víz
kis csomag medvehagyma összevágva

Elkészítés:



Elkészítése:

Az élesztőt a cukorral és tejszínnel elhabart langyos vízben felfuttatjuk.
Összekeverjük a liszteket a sikérrel és a sóval, a közepére mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat és az élesztős keveréket.
5 perc alatt kézi robotgéppel (vagy akár kézzel) lágy, rugalmas tésztát gyúrunk belőle (akkor jó, ha elválik az edény falától), a végén még hozzágyúrjuk a medvehagymát, és tiszta konyharuhával lefedve langyos, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük.
Kicsit megdögönyözzük, 12 egyforma részre osztjuk, kicsit formára igazgatjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, és még 30 percet kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és 20-22 perc alatt készre sütjük (legyen kicsi pirosas a teteje). Én 18 percnél megfordítottam a tepsit, hogy egyenletesebben piruljanak.
Ha kihűlt, ehetjük is! Amit nem eszünk meg helyből, fagyasszuk le, így mindig frisset tudunk enni.
Ne essünk kétségbe, ha nem terül el, max. zsemle lesz belőle. Ez nagyban attól függ, hogy mennyire lett lágy a tésztánk. Minél lágyabb, annál jobban terül, de azért ragacsos ne legyen!


d_a_medvehagymas_lepenykenyer_3.jpg



A számok:

1 db medvehagymás lepénykenyérben –feltételezve, hogy egyformák lettek – 25,4 g szénhidrát van.
1 dkg kész lepénykenyérben kb. 3,8 g ch van, így ha nem lesznek egyformák, ez alapján be tudjuk lőni, hány gramm szénhidrát van adott darabban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizzatészta
Pizzatészta

Az élesztőt felfuttatjuk 250 ml langyos vízben, amihez hozzáadtunk egy ek cukrot. Amikor az élesztő felfutott hozzáöntjük a liszthez. Ezt jól eldolgozzuk, hozzáadjuk a sót és az ol...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Virslis kifli
Virslis kifli

1. A tej felében, kevés cukorral megfuttatjuk az élesztőt. 2. Beledolgozzuk a többi hozzávalót. 3. A maradék tejet langyosan öntjük a tésztához. 4. Alaposan kidolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pizza
Pizza

PIZZA TÉSZTA(vékony)...Hozzávalók..fél kg liszt,ízlés szerint só,1 dl víz.1,5 dl tej,pici cukor,kevés élesztő.a vizet,tejet kevés cukorral meg langyósíttóm,bele morzsolom az éleszt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
*Stíriai metélt - az igazi!
*Stíriai metélt - az igazi!

STÍRIAI METÉLT-el ma már ritkán találkozunk. ( Nem tévesztendő össze a vargabélessel!) Fél kg túró, egy tojás, 20 dkg liszt, só egy kanál tejföllel jól gyúrható tésztát készítek...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk