450 g kenyérliszt
60 g vaj
1 kk só
2,5 dl tej + 0,5 dl víz
fél zacskó (kb. 3,5 g) szárított élesztő
2 ek porcukor
2 tojás
+ 1 felvert tojás a bucik lekenéséhez
+ szezámmag a bucik megszórásához
1. A lisztet egy nagy fém tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, hozzáreszeljük az előzetesen pár percig mélyhűtőbe tett vajat, majd kézzel teljesen elmorzsolgatjuk benne. Mi a Tefal Fresh Express+ aprítógép nagy lyukú reszelőjét használtuk a vaj lereszeléséhez. Így a vaj igazán apró darabokban kerül a lisztbe és sokkal könnyebben összeáll vele.
2. Ezután langyosra melegítjük a tejet és a vizet, egy bögrébe öntjük, majd beleszórjuk az élesztőt és a porcukrot, alaposan elkeverjük és 5 percig állni hagyjuk, amíg felfut (habos lesz a teteje).
3. A lisztben középen egy mélyedést formázunk, beleütjük a tojásokat, majd beleöntjük az élesztős tejet is és alaposan összegyúrjuk (kézzel vagy dagasztógéppel is lehet). Figyelem: a tészta nagyon ragacsos, de bármennyire is nagy a kísértés, ne adjunk hozzá több lisztet. Amikor már összeállt, kitehetjük a belisztezett konyhapultra, ahol addig folytassuk a tészta dagasztását, amíg egy kissé ragacsos gombóccá nem áll össze.
4. Ezután visszatesszük a keverőtálba, szorosan lefedjük átlátszó fóliával, majd 1-2 óra alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
5. A megkelt tésztát egy kicsit átgyúrjuk, és kinyomkodjuk belőle a kelesztés során keletkezett szén-dioxidot, majd lisztes kézzel 8-10 kb. egyenlő méretű gombócot formázunk belőle és sütőpapírral borított sütőlemezre rendezzük őket.
6. Egy felvert tojással lekenjük a tetejüket, megszórjuk szezámmaggal, majd 180-200 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük őket. A sütő aljára érdemes egy vízzel teli tepsit tennünk, hogy minél gőzösebb legyen a sütőnk, mert így puhábbak lesznek a bucik.
A nyári grillpartyk egyik sztárja a hamburger, melyet még izgalmasabbá tehetünk vendégeink számára, ha nem csak a belevalót készítjük házilag, de magát a hamburger zsömlét is. Az alábbi Tefal Konyhai Tippben egy igazán könnyen elkészíthető puha, foszlós hamuburgerzsömle elkészítését mutatjuk be lépésről lépésre.
Sós vízben főzzük meg a spagetti tésztát, de éppen addig főzzük, ameddig még enyhén roppanós marad. Közben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk egy percen...
Elkészítési idő:1. Nokedlitésztát keverünk lisztből, tojásból, sóból és kevés vízből, majd forró vízben kiszaggatjuk. Ha megfő, lecsurgatjuk. 2. Felkockázzuk a hagymát és megpirítjuk olajon. 3....
Elkészítési idő: 30 percHagymát és a fokhagymát megdinsztelni, és a rákokat átpirítani. Vegeta, bors, chili, szárított zöldfűszerekkel ízesíteni. . Egy kis pohár tejszínnel átforralni, majd beletenni a...
Elkészítési idő:Kifőzöm a tésztát. A szószhoz felaprítottam egy dundi csokor petrezselymet, majd megolvasztottam egy serpenyőben a vajat, aztán összefőztem egy nagy doboz tejszínnel. Amikor sz...
Elkészítési idő: