50 dkg tészta
20 dkg sonka
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma (én kicsit többet raktam bele)
tárkony (ízlés szerint)
majoranna (ízlés szerint)
oregánó (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
15 dkg sajt
1. A tésztát kifőzzük.
2. A sonkát kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, sóval, fűszerekkel, 2-3 gerezd fokhagymával.
3. Összekeverjük a tésztával.
4. A tetejére reszelt sajtot teszünk.
A burgonyát apróra vágjük, majd annyi vízzel hogy épp ellepje megfőzzük, ha felfő hozzátesszük a sót is. Ha megfőtt, leszűrjük, majd krumplinyomóval jól áttörjük, fokozatosan hozzá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára. Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük (al dente). A citromhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot a díszítéshez, a többi héjrészt lereszeljük, majd levüket kinyomjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz eredeti pide általában jó fűszeres, bárányhúsos töltelékkel készül. De ismert zöldséges vagy sajtos változat és ricottás-spenótos töltelék, aminek a tetején egy tojás ül. A ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű