50 dkg tészta
20 dkg sonka
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma (én kicsit többet raktam bele)
tárkony (ízlés szerint)
majoranna (ízlés szerint)
oregánó (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
15 dkg sajt
1. A tésztát kifőzzük.
2. A sonkát kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, sóval, fűszerekkel, 2-3 gerezd fokhagymával.
3. Összekeverjük a tésztával.
4. A tetejére reszelt sajtot teszünk.
Kecskesajtos A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük. Bárányhúsos A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever. Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, ame...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát reszeld le, s kevés vajon pirítsd sárgára. 2. Add hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, és a hagymával párold puhára. 3. Sózd, borsozd, add hozzá az apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájat hideg vízben áztatjuk legalább egy órán át, majd papírtörlővel leszárítjuk, a hártyákat eltávolítjuk róla, és húsdarálón ledaráljuk. Hozzászitálunk 15 dkg lisztet, átgyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes