HOZZÁVALÓK:
50 dkg hosszúmetélt
1 evőkanál olaj
20 dkg mák
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejföl
1 db tojás
25 dkg házi sárgabaracklekvár
4 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS:
A mákot összekeverjük 10 dkg porcukorral.
A tésztátkifőzzük.
A tésztát összekeverjük a cukros mákkal.
Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal.
Beleterítjük a tészta felét, és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével.
A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.
Majd 220 fokos sütőbe megsütjük.
A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, majd hozzá adom a kockára vágott csirkemellet és addig pirítom, még szép aranybarna lesz. Ha a csirkém megpirult, rádobom a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a tésztát, a vizet leöntjük róla. A sárgarépát megtisztítjuk, vastag karikákra vágjuk, forró húslevesben 3 percig blansírozzuk. A levét egy edénybe átöntjük. A póréhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk, majd az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk. Lisztezett deszkára borítj...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA szalonnát kockára vágjuk és az aprított hagymával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és félpuhára pároljuk. Ekkor a darált húst is belekeverjük, fűszerez...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes