50 dkg tészta
50 dkg túró
5 dl tejföl
20 dkg szalonna
1 cs kapor
só
olaj
A tésztát kifőzzük (a vízhez adjunk egy kis sót és pár csepp olajat), közben megpirítjuk a szalonnát és elkészítjük a túrós-tejfölös keveréket. Veszünk egy tálat, hozzáadjuk a túrót, tejfölt, ízlés szerint meghintjük sóval és megszórjuk (szintén ízlés szerint) kaporral. Arra figyeljünk, hogy az állaga ne legyen túl híg, inkább krémes összetételű. Ha kész a tésztánk, akkor forgassuk át egy kicsit a pirított szalonnában, hogy füstös, pikáns ízt kapjunk. Ezt követően már csak tálalnunk kell, vegyünk egy adag tésztát és a tetejére öntsük rá a keverék egy részét, díszítésként pedig szórjuk meg a szalonnával.
Főzzünk jó kemény tejbegrízt, hagyjuk kihűlni.A túrót összekeverjük A cukorral és hozzáadjuk a tejbegrízhez. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot majd gombócokat formálunk a masszából.l...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA tojásból és a lisztből gyúrjunk tésztát, majd nyújtsuk ki vékonyra. Várjunk vele, míg kissé megszikkad, ekkor vágjuk el keresztben és hosszában is, hogy kockákat kapjunk. Ezt a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában megfőzzük, majd héjukat lehúzzuk. Ha már nem forrók burgonyanyomóval összetörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Ezt lehet előző este is elkészíteni, hogy telj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kézzel jól kidolgozom (lehet gépel is ) hagyom 15 -2 0 percig kelni és ismét átdolgozom. majd hagyom 40 - 45 percig kelni. Ekkor megformálom, kibélelt papírral jéna...
Elkészítési idő: 100 perc+45 süt Nehézség: Könnyű