50 dkg tészta
50 dkg túró
5 dl tejföl
20 dkg szalonna
1 cs kapor
só
olaj
A tésztát kifőzzük (a vízhez adjunk egy kis sót és pár csepp olajat), közben megpirítjuk a szalonnát és elkészítjük a túrós-tejfölös keveréket. Veszünk egy tálat, hozzáadjuk a túrót, tejfölt, ízlés szerint meghintjük sóval és megszórjuk (szintén ízlés szerint) kaporral. Arra figyeljünk, hogy az állaga ne legyen túl híg, inkább krémes összetételű. Ha kész a tésztánk, akkor forgassuk át egy kicsit a pirított szalonnában, hogy füstös, pikáns ízt kapjunk. Ezt követően már csak tálalnunk kell, vegyünk egy adag tésztát és a tetejére öntsük rá a keverék egy részét, díszítésként pedig szórjuk meg a szalonnával.
Az élesztőt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert 4 dl langyos tejben. A tálba tesszük a többi hozzávalót is, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Dagasztás közben figyeljük a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajos, sós vízben megfőzzük a tésztát. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsos ragu Olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát is. Amikor a zöldségek megpirultak, a darált marhahúst is beletesszük a serp...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, néhány másodpercig együtt kevergetjük, majd a tűzről lehúzzuk, és kic...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű