menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós tészta szalonnával


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg tészta
50 dkg túró
5 dl tejföl
20 dkg szalonna
1 cs kapor

olaj



Elkészítés:




A tésztát kifőzzük (a vízhez adjunk egy kis sót és pár csepp olajat), közben megpirítjuk a szalonnát és elkészítjük a túrós-tejfölös keveréket. Veszünk egy tálat, hozzáadjuk a túrót, tejfölt, ízlés szerint meghintjük sóval és megszórjuk (szintén ízlés szerint) kaporral. Arra figyeljünk, hogy az állaga ne legyen túl híg, inkább krémes összetételű. Ha kész a tésztánk, akkor forgassuk át egy kicsit a pirított szalonnában, hogy füstös, pikáns ízt kapjunk. Ezt követően már csak tálalnunk kell, vegyünk egy adag tésztát és a tetejére öntsük rá a keverék egy részét, díszítésként pedig szórjuk meg a szalonnával.

Túrós tészta szalonnával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar sZALAGOS FÁNK  EDIT MÓDRA
Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
sZALAGOS FÁNK EDIT MÓDRA

Az élesztőt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert 4 dl langyos tejben. A tálba tesszük a többi hozzávalót is, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Dagasztás közben figyeljük a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Grízes tészta
Grízes tészta

Olajos, sós vízben megfőzzük a tésztát. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Húsos lasagne
Húsos lasagne

Húsos ragu Olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát is. Amikor a zöldségek megpirultak, a darált marhahúst is beletesszük a serp...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar májgombóc
májgombóc

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, néhány másodpercig együtt kevergetjük, majd a tűzről lehúzzuk, és kic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk