menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbabos, szezámos sertés csíkos tészta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


125g spagetti tészta
1 fej vöröshagyma
kb. 300g vágott zöldbab
1 szelet sertés tarja
1-2 ek. szezámmag
1-2 ek. kókuszzsír
2-3 ek. szójaszósz
1 kk. méz
1 ek. balzsamecet
só ízlés szerint

Elkészítés:



Forralj fel kb. 1,5 liter vizet 1 kk. sóval. 10 perc alatt főzd benne al dente állagúra a tésztát (átfőtt, de nem túl puha).
Vágd pár milliméter vastag csíkokra a tarja szeletet, csíkozd fel a hagymát is, a zöldbabot vágd rövidebb darabokra, ha szükséges.
Nagy serpenyőben vagy wokban forrósíts fel 1-2 ek. kókuszzsírt. Ha jó forró, dobd bele a tarja csíkokat és gyorsan kevergetve-rázogatva süsd őket, amíg elkezdenek barnulni. Ekkor mehet hozzá a szezámmag és a hagyma: amikor ezek is aranybarnák, dobd a serpenyőbe a zöldbabot, és kevergesd-rázogasd pár percig, amíg a bab is megpuhul.
Közben a tészta biztosan megfőtt, szűrd le és öblítsd át hideg vízzel.
Öntsd a serpenyő közepére a mézet és a balzsamecetet, kb. fél perc alatt a felesleges ecet elforr, és a méz is karamellizálódik a balzsamecettel.
Keverd át az egészet és tedd a serpenyőbe a tésztát: óvatosan forgasd össze, hogy ne törjön, végül fűszerezd szójaszósszal és sóval ízlés szerint. Kész is, tálalhatod!

Trükkök, tippek, praktikák:


Szójaszószok közül Clearspring Tamari szójaszószt használok - ez itt megint nem a reklám helye: általában lejárom a lábam érte, ha elfogy, de kiemelkedő minősége miatt nem kérdés, hogy legközelebb is elindulok-e majd.
Mielőtt megijednétek a méz és a balzsamecet magas cukortartalmától, ajánlom figyelmetekbe a felhasznált mennyiséget: itt csak fűszerként funkcionálnak, hiszen egy étel akkor lesz "kerek", ha mind az öt alapíz megtalálható benne: édes (méz, balzsamecet), sós (só, szójaszósz), savanyú (balzsamecet), keserű (szójaszósz) és umami (szójaszósz).

Zöldbabos, szezámos sertés csíkos tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
0. Kovászos lángos
0. Kovászos lángos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Nyerskrumplis csusza
Nyerskrumplis csusza

4-5 darab krumplit meghámozunk s lereszeljük a fogacsos reszelőn /citrom reszelő csak nagyban/. Ütök bele 1 egész tojást, sót és meggyúrom finom lisztel , amennyit felvesz a tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Paradicsomos tészta
Paradicsomos tészta

1. A tésztát nagyon al dentére főzzük (kb 8 perc alatt). 2. A fokhagymát felvágjuk, az olajon picit megsütjük, és hozzáadjuk a tésztát. 3. Ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tejszínes mustáros hús makarónival
Tejszínes mustáros hús makarónival

A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk