40 dkg hosszúmetélt, 1 közepes vöröshagyma, 25-30 dkg főtt sonka, 10 dkg margarin, 2 dl tejszín, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, 5 dkg parmezán jellegű sajt, 20 dkg zöldborsó.
A tésztát lobogó, forró sós vízben kifőzzük. A megtisztított hagymát felaprítjuk, a sonkát amennyire lehet, csíkokra vágjuk. A hagymát a margarinon megpirítjuk, a sonkát belekeverjük, 1-2 percig együtt sütjük, a tejszínnel felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A sajtot belekeverjük és felforraljuk. A zöldborsót beleszórjuk, és kis lángon főzzük, amíg a borsó megpuhul. A főtt tésztát beleforgatjuk.
Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
A tésztát sós vízben a leírás szerint kifőzzük, majd hideg vizzel leöblitjük, és a fél ek olajjal összekeverjük.Ez nem olasz tészta úgyhogy nyugodtan le lehet öbliteni.Az olasz tés...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA tojásokat külön választom, a fehérjét habnak verem, a sárgáját kikeverem, beleteszem az áttört túrót, kuszkuszt, zabpehelylisztet, és citromhéját. Ha összekevertem óvatosan belek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgyurom,kelesztem majd forró olajba sütőm
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojást, beleöntjük a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű