40 dkg hosszúmetélt, 1 közepes vöröshagyma, 25-30 dkg főtt sonka, 10 dkg margarin, 2 dl tejszín, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, 5 dkg parmezán jellegű sajt, 20 dkg zöldborsó.
A tésztát lobogó, forró sós vízben kifőzzük. A megtisztított hagymát felaprítjuk, a sonkát amennyire lehet, csíkokra vágjuk. A hagymát a margarinon megpirítjuk, a sonkát belekeverjük, 1-2 percig együtt sütjük, a tejszínnel felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A sajtot belekeverjük és felforraljuk. A zöldborsót beleszórjuk, és kis lángon főzzük, amíg a borsó megpuhul. A főtt tésztát beleforgatjuk.
Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Közepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük. Megpucoljuk, egy tálban összenyomkodjuk, sózzuk, pici olajjal lazítjuk és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Olajban gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A citromot egy vágódeszkán kicsit meghengergetjük, félbevágjuk, majd vágási felületével lefelé száraz, forró serpenyőbe nyomjuk, pár percet sütjük, amíg megpirul, ezután kivessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húshoz adom a reszelt vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a burgonyapelyhet, a tojást, a chiliszószt, sózom borsozom és alaposan összekeverem. 2. Egy serpenyőben fel...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesEgy nagyobb fazékban kezdj forralni három liter vizet. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá kevés sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és öblítsd l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű