40 dkg penne tészta
0,5 dl oíva olaj
3 gerezd fokhagyma
20 dkg apró kockára vágott csirkemell
Fél zöld erős paprika vagy csilipehely izlés szerint
Reszelt sajt parmezán,trappista,mozarella ( ki mit szeret)
A tésztát kifőzzük.
Közben egy serpenyőben az olívaolajon a besózott csirkemellet 5 perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a megreszelt fokhagymát és a darált erős paprikát. Ezekkel kb.2 percet pirítjuk még az egészet, majd levesszük a tűzről.
A kifőtt tésztát leszűrjük ,majd lemosás nélkül hozzákeverjük az olívaolajos alaphoz.
Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
1. Az apróra vágott hagymát a tésztával megpirítjuk. 2. Beletesszük a pirospaprikát, a zöldpaprikát, a paradicsomlét, a karikára vágott burgonyát és megsózzuk. 3. Felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A réteslap felét fóliára terítjük és átkenjük olívaolajjal. 2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és összekeverjük a felvagdosott paradicsommal, bazsalikommal. Ezt ráken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, a hagymát, a szárzellert és a sárgarépát nagyon apróra vágjuk (betehetjük aprítóba is, de akkor elég, ha kettőt nyomunk rajta, nem kell, hogy pépe...
Elkészítési idő: 210 perc Nehézség: KözepesA hagymát kockára vágjuk, a gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A vaj felén megfuttatjuk a hagymát, és hozzáadjuk a gombát. Mikor a gomba már levet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű