40 dkg penne tészta
0,5 dl oíva olaj
3 gerezd fokhagyma
20 dkg apró kockára vágott csirkemell
Fél zöld erős paprika vagy csilipehely izlés szerint
Reszelt sajt parmezán,trappista,mozarella ( ki mit szeret)
A tésztát kifőzzük.
Közben egy serpenyőben az olívaolajon a besózott csirkemellet 5 perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a megreszelt fokhagymát és a darált erős paprikát. Ezekkel kb.2 percet pirítjuk még az egészet, majd levesszük a tűzről.
A kifőtt tésztát leszűrjük ,majd lemosás nélkül hozzákeverjük az olívaolajos alaphoz.
Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
A burgonyát puhára főzzük, összetörjük. A lisztet elkeverjük a sóval. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A főtt burgonyát, a lisztet összekeverjük, hozzáöntjük az é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, vaníliával. Ezzel leforrázzuk a kiflit, majd rátesszük a vajat, végül pedig megszórjuk a mákkal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darát és a lisztet a tejjel simára keverjük, majd pihentetjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és citromhéjjal a fehérjéket pedig habbá verjük. Mindhárom masszát óvatosan ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is, és addig pirítjuk, míg szép aranybarna lesz. Ha a csirke megpirult, rádobjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű