40 dkg penne tészta
0,5 dl oíva olaj
3 gerezd fokhagyma
20 dkg apró kockára vágott csirkemell
Fél zöld erős paprika vagy csilipehely izlés szerint
Reszelt sajt parmezán,trappista,mozarella ( ki mit szeret)
A tésztát kifőzzük.
Közben egy serpenyőben az olívaolajon a besózott csirkemellet 5 perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a megreszelt fokhagymát és a darált erős paprikát. Ezekkel kb.2 percet pirítjuk még az egészet, majd levesszük a tűzről.
A kifőtt tésztát leszűrjük ,majd lemosás nélkül hozzákeverjük az olívaolajos alaphoz.
Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Tegyen egy nagy lábas vizet forralásra Vágja fel a 100 g-os pancettát. Reszelj le 50g pecorino sajtot és 50g parmezánt, majd keverd össze őket. Felverjük a 3 nagy tojást, és kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat (liszt, só, sütőpor) összevegyítjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a tejfölt. Jól összegyúrjuk, majd folpackba tekerjük. Hűtőben legalább 1 órán keres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készí...
Elkészítési idő: 38 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzöm, majd lecsepegtetem. A hűtőben lévő zöldségeket, pl. zöldborsó, sárgarépa, kukorica kifőzöm, lecsepegtetem. A tésztát összekeverem 2 kis tejföllel, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű