2 paradicsom konzerv + 1 püré
60 dkg darált pulykahús (alacsony zsírtartalommal)
1 vöröshagyma
2 fej fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 sárgarépa (ez ad egy kis édes ízt cukor/ketchup helyett)
só, bors, pirospaprika
bazsalikom, rozmaring, oregánó, babérlevél
parmezán sajt
durumtészta
Tedd fel főni a vizet a tésztának. Minimális olajon süsd át kissé a marhahúst. Miután elfőtt a leve és barnás színt
kapott, add hozzá a felaprított hagymát (fordított sorrendben a hagyma a húslében fog főni) és párold, amíg kicsit
megpuhul. Add hozzá a 2-3 kiskanálnyi pirospaprikát és kicsit pirítsd össze az egészet. Ne túl sokáig, nehogy a
paprika megkeseredjen. Mehet hozzá a többi: paradicsom+püré, reszelt sárgarépa, zúzott foghagyma, fűszerek. Kis
vörösbort is önthetsz rá, pikáns lesz tőle. 30
percen keresztül főzd kis lángon. Kicsi adag tésztára, nagyobb mennyiségű ragut tehetsz, a tetejére szórj sajtot.
Csípősen is isteni!
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Majd tegyünk fel a tűzhelyre akkora edényt, amibe miben összetevő belefér majd, öntsünk bele olívaolajat, dobjuk rá a vöröshag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem és bő forró olajba kanalazva kisütöm. Fahéjas porcukorba hempergetem vagy lekvárral tálalom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst apróra vágjuk, a hagymákat és zöldségeket tetszőleges alakúra daraboljuk. A medvehagymát a szárával együtt felszeleteljük, a levelét apróbbra vagdossuk. A zsíron félig me...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű