30 dkg darált hús
1 dl tejföl
só
bors
1 kg burgonya
1 tojás
liszt
Pörköltet készítünk,ha kellően fűszerezzük és ha kész,szűrővel leszűrjük,a levét félre tesszük.A burgonyát kockára vágva megfőzzük, majd a vizet leöntjük róla, és hűlni hagyjuk. Áttörjük az egy tojással, és annyi liszttel, hogy jól dolgozható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk 1 cm-es vastagságura, kockára vágjuk, mindegyik közepébe egy kiskanálnyi húsmasszát rakunk, majd gombóccá formázzuk. Forró sós vízben kifőzzük a gombócokat, amíg feljönnek a víz tetejére. A pörkölt szaftot kevés liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és a gombócokat beletesszük, majd mégegyszer átforraljuk.Jó étvágyat
Az tésztát összegyúrod. Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felvert tojás és tej keverékkel bekened..és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsuk fel a hagymát, és a vajon pároljuk üvegesre. Vágjuk apró kockákra a zellert és a sárgarépát, majd adjuk hozzá a hagymához, és sózzuk meg. Nem kell teljesen szétfőzni őket,...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: KönnyűAz összetevőket a víz felével összekeverem, és fokozatosan annyi vizet adok hozzá, amennyit felvesz. Kilisztezett gyúródeszkán tovább dagasztom a tésztát kézzel úgy 10 percig, amíg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük (a vízhez adjunk egy kis sót és pár csepp olajat), közben megpirítjuk a szalonnát és elkészítjük a túrós-tejfölös keveréket. Veszünk egy tálat, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű