Családireceptkönyv.hu

Kínai pirított tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg spagetti
20 dkg édeskáposzta
2 szál répa
1 nagyobb fej hagyma
1 szál fehérrépa
1 dl szójaszósz

olaj

Elkészítés:


A zöldségeket mosd át alaposan, pucold meg őket és vágd ízlésednek megfelelő méretű és alakú darabokra - a legjobb megoldás, ha csíkozod őket, a hagymát pedig kockázod - és tedd őket félre. Egy nagyobb serpenyőben - ha van otthon wokod, akkor abban - forrósítsd fel az olajat és pár pillanat - 2 percnél semmiképp sem több idő - alatt pirítsd át őket, majd tedd félre az egészet.
Ugyanebben az edényben pirítsd meg a tésztát, majd add hozzá a zöldségeket és a szójaszószt is, öntsd fel egy kis vízzel - körülbelül 1,5 decivel - majd főzd addig az egészet, amíg ez el nem forr. Ha ez megtörtént, már kész is vagy, kivéve, ha még nem találod elég puhának a tésztát, akkor még egy kis vízzel főzd, amíg jó nem lesz.

Kínai pirított tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Maccheroni garnélával, leveles spenóttal
Maccheroni garnélával, leveles spenóttal

Mossuk meg a cukkinit és vékonyan karikázzuk fel majd negyedeljük, egy kevés olajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az a felkarikázott csemege hagymát, cukkinit és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Erdélyi lángos
Erdélyi lángos

Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos nokedni Éva nénitől
Tojásos nokedni Éva nénitől

A 4 tojásból, vízből, sóból, lisztből, 1 ek kacsazsírból lágy tésztát keverünk, amit nem kell nagyon kidolgozni (levegősebb lesz). Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk,...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Szilvalekváros derelye
Szilvalekváros derelye

A lisztből, a tojásokból, 2 dl víz és egy csipet só hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk. 15-20 percig gyúrjuk, hogy jól ki legyen dolgozva a tészta. Két részre osztjuk...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk