Családireceptkönyv.hu

Finom tészta


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g szarvacska tészta (ízlés kérdése, hogy milyen fajta)
60 dkg főtt füstölt tarja (szeletelve)
1 doboz konzerv kukoica
1 üveg szeletelt csiperke gomba
330 g doboz ejföl
1 tubus majonéz (közepes)
1 db közepes fej vöröshagyma
1 gerezd kisebb fokhagyma
étolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint oregánó
Erős Pista (ízlés szerint)

Elkészítés:


Előkészítjük az alapanyagokat. A hagymákat és a tarját kockákra vágjuk, a kukoricát és a gombát lecsepegtetjük.

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hagymákat és aranybarnára pirítjuk őket.

Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet bele a felkockázott tarja is.

Ezután lobogó sós vízben megfőzzük a tésztát.

Közben a hagymás tarját megfűszerezzük a sóval, borssal, majoránnával, oregano-val és az Erős Pistával, majd fedő alatt pároljuk tovább.

Amíg készül a ragu és fő a tészta, addig elkészítjük hozzá a "mártást". Egy edényben összekeverjük a tejfölt és a majonézt, majd adunk hozzá egy kis sót és borsot.

A tarjához hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és gombát, majd még pár percig a fedő alatt tovább főzzük alacsony lángon.

Utolsó lépésként leszűrjük a kész tésztát, összekeverjük a raguval és a mártással.

Finom tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Juhtúrós sztrapacska
Juhtúrós sztrapacska

Én a sztrapacskát nokedliből készítem, de burgonyából készül az eredeti. Felcsíkozzuk a szalonnát. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a le...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Burgonyás, szilvás gombóc
Burgonyás, szilvás gombóc

Serpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos p...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk