500 g szarvacska tészta (ízlés kérdése, hogy milyen fajta)
60 dkg főtt füstölt tarja (szeletelve)
1 doboz konzerv kukoica
1 üveg szeletelt csiperke gomba
330 g doboz ejföl
1 tubus majonéz (közepes)
1 db közepes fej vöröshagyma
1 gerezd kisebb fokhagyma
étolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint oregánó
Erős Pista (ízlés szerint)
Előkészítjük az alapanyagokat. A hagymákat és a tarját kockákra vágjuk, a kukoricát és a gombát lecsepegtetjük.
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hagymákat és aranybarnára pirítjuk őket.
Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet bele a felkockázott tarja is.
Ezután lobogó sós vízben megfőzzük a tésztát.
Közben a hagymás tarját megfűszerezzük a sóval, borssal, majoránnával, oregano-val és az Erős Pistával, majd fedő alatt pároljuk tovább.
Amíg készül a ragu és fő a tészta, addig elkészítjük hozzá a "mártást". Egy edényben összekeverjük a tejfölt és a majonézt, majd adunk hozzá egy kis sót és borsot.
A tarjához hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és gombát, majd még pár percig a fedő alatt tovább főzzük alacsony lángon.
Utolsó lépésként leszűrjük a kész tésztát, összekeverjük a raguval és a mártással.
Én a sztrapacskát nokedliből készítem, de burgonyából készül az eredeti. Felcsíkozzuk a szalonnát. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a le...
Elkészítési idő: 1 óraSerpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos p...
Elkészítési idő: 1,5