Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 ek olaj
1 púpozott mokkáskanál só
3 dl langyos víz
1 doboz kukorica
1 nagy tubus pizzakrém, vagy sűrített paradicsom
20 dkg reszelt sajt
20 dkg sonka

Elkészítés:


Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek lisztet beleszórva fölfuttatjuk. Utána a többi liszttel a fele olajjal és kb 2 dl vízzel,sóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 5-6 percig dagasztunk, addig míg az edény falától elválik. Ezalatt a maradék olajat is beledolgozzuk. Cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal, letakarjuk, kb 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A tésztát kinyújtjuk olyan méretűre amilyen a tepsink. Ha nagy tepsi alakban nyújtjuk vékonyabb lesz, ha kerek pizzaformában sütjük kicsit vastagabb lesz a tészta. Megkenjük a pizzakrémmel, a közepétől a széle felé háromszög alakban bevagdossuk, de ne teljesen, majd a tészta szélére halmozzuk a feltétet és a középső részeket ráhajtjuk.

180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen feltét mehet rá amit csak szeretnénk, akár fokhagymás tejfölösen is isteni.

Pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Spenótos - kecsksajtos tepsibörek
Spenótos - kecsksajtos tepsibörek

sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olívaolajon üvegesre dinszteljük az újhagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a megpucolt, nagyobb da- rabokra tépkedett spenótot, és néhány má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májgaluska
Májgaluska

A hagymát nagyon apróra vágom. A májat késsel elkaparom. A petrezselyemzöldet felaprítom. A vajat felforrósítom, megdinsztelem rajta a hagymát. Hagyom kihűlni. Hozzáadom a pet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízes tészta
Grízes tészta

A tésztát kifőzöm leszűröm. A grízt megpirítom egy kis zsiradékban, majd felöntöm annyi vízzel, hogy megpuhuljon, de ne lágyuljon. Mikor ezzel megvagyok és kihűlt adok hozzá annyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk