50 dkg fodros kocka tészta
50 dkg tehén túró
1 nagy pohár tejföl
30 dkg füstölt vagy császár szalonna ízlés szerint
só ízlés szerint
A tésztát vízben kifőzzük, majd túróval és a nagy pohár tejföllel összekeverjük. Közben a szalonnát is kisütjük.
A tésztát a szalonna zsírjával bekent tepsiben elterítjük, ízlés szerint rá is locsoljuk, és kb. 20 percig sütjük, utána sűrűn ráterítjük a kisütött szalonnát.
Nem szükséges sütni, elég ha túróval, tejföllel és piritott szalonnával tálaljuk.
Első lépésként a langyos vízben keverd el a cukrot, és add hozzájuk az élesztőt, majd meleg helyen futtasd fel, erre a legalkalmasabb az 50 fokra melegített sütő, ott biztosan szép...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vágott szalonna zsírjá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűBedagasztod, megkel, nemkel meg nagyra nemkell 1kilos kenyeret varni. Es ahogy megkellt ugy tedd be a sutobe (ha ujra atgyurod tomorebb lesz) es 200fokon legkeveressel 35perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet sóval, langyos vízzel, olajjal és ecettel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és forró vízben 3 percig előfőzzük, majd leszű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű