50 dkg finomliszt
2 tojás1 csipet só
1 evőkanál zsír
4 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
10 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
20 dkg trappista sajt
só, fekete bors /őrölt/, szerecsendió
étolaj
víz a nokedli tésztához és a kifőzéséhez
A tojást összedolgozzuk a liszttel, egy csipet sóval, és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű galuskatésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük, végül beleforgatjuk a felforrósított zsírba.
Az olvasztott vajon megpárolunk 2 fej finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rátesszük a galuskát, felöntjük tejszínnel és rászórjuk a megreszelt sajtot, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Összeforraljuk, szükség szerint utána fűszerezzük.
A vékony karikára vágott 2 fej vöröshagymát meglisztezzük és forró olajban arany barnára sütjük. Tálaláskor a ropogós hagymakarikákat a forró sajtos galuska tetejére halmozzuk.
Ezt az ételt önmagában is tálalhatjuk, de húsokhoz köretként is.
200 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát megfőzzük a csomagoláson levő utasítás szerint, leszűrjük. Egy széles serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, sót és b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Kevés étolajat felhevítünk és a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, majd félretesszük. A túrót összekeverjük a tejföllel és beleforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a burgonyát kisebb kockákra vágjuk és forró, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd még melegen, egy nagy tálban összetörjük a vajjal együtt, és megvárjuk amíg k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastul megfőzzük, majd kidobjuk a vágódeszkára pihengetni kb. 10 percre, hogy a nedvességtartalmát elveszítse. Ezután meghámozzuk őket, majd megdolgozzuk egy krumplin...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes