50 dkg finomliszt
2 tojás1 csipet só
1 evőkanál zsír
4 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
10 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
20 dkg trappista sajt
só, fekete bors /őrölt/, szerecsendió
étolaj
víz a nokedli tésztához és a kifőzéséhez
A tojást összedolgozzuk a liszttel, egy csipet sóval, és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű galuskatésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük, végül beleforgatjuk a felforrósított zsírba.
Az olvasztott vajon megpárolunk 2 fej finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rátesszük a galuskát, felöntjük tejszínnel és rászórjuk a megreszelt sajtot, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Összeforraljuk, szükség szerint utána fűszerezzük.
A vékony karikára vágott 2 fej vöröshagymát meglisztezzük és forró olajban arany barnára sütjük. Tálaláskor a ropogós hagymakarikákat a forró sajtos galuska tetejére halmozzuk.
Ezt az ételt önmagában is tálalhatjuk, de húsokhoz köretként is.
Egy gigantikus lábosban kifőztem egy kiló tagliatelle tésztát (ez az a típus, ami olyan, mintha a spagettin végigment volna egy úthenger). Míg a tészta fő, 15 dkg vajon (nem nyifog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban a húsos szószhoz megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, a sárga- és fehérrépát, majd rátesszük a húst, a fűszereket, és néha megkeverve, fehéred...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpunem pastele la fiert intr-un vas cu apa cu sare in care picuram cativa stropi de ulei sa nu se lipeasca pastele si sunt mai gustoase asa -curatam ceapa si usturoiul, apoi le ta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd öntsd rá az apróra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Szórd bele a szardellafilét, és nyomkodd szét egy fakanállal. Amikor a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű