6 fő részére:
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
0,5 dl olíva olaj
1-1,5 dl víz
Töltelék:
2 ek tejföl vagy krémsajt
(ha tejföl, akkor mehet bele reszelt sajt is)
sonka vagy picit lepirított szalonna
(esetleg mindkettő)
1 kápia paprika
1 lila hagyma
fokhagyma (opcionális)
bors
fokhagyma
só
(a szalonna és a krémsajt sós, így előbb kóstoljuk meg!)
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk, és mindent összekeverünk. Ha van késes aprítónk, csak dobáljunk bele mindent, elvégzi helyettünk a munkát. A tésztát ezután 6 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket lisztezett munkafelületen kör alakúra nyújtjuk. A közepére egy kis tölteléket helyezünk, majd a tésztát összecsippentjük. Plusz még jól be is gyűrögetjük, hogy a töltelék tuti ne folyjon ki! Ilyen lesz, mivel nem vagyok profi pupusa gyártó
Ezután nincs más dolgotok, mint hogy fogtok egy serpenyőt, és olaj nélkül (!!!) megsütitek mindkét oldalukat. Itt szeretném megjegyezni, hogy ha nem szeretnétek nyersen enni, akkor lassú tűzön süssétek. A legtöbb blogon 3 percet ír oldalanként, én inkább hagytam időt nekik, és így tökéletesen átsült mindenhol, sőt csipesz segítségével az oldalukra is állítottam, így ott is megsütöttem. :) De tehetitek sütőbe is, 200 fokon szerintem szuperül meg fog sülni ott is, csak nem lesz ilyen szép foltos a külseje. Ha a serpenyőben véletlenül kifolyna, akkor a következő adag berakása előtt töröljük ki, hogy ne égjen le.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáütjük a tojás, és rászórjuk a sót, és jól eldolgozzuk. Nem fogok hazudni, sokáig kell gyurmázni, míg kellően puha és rugalmas lesz, de megér...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyákat meghámozzuk, és pici kockákra vágjuk. Minél kisebbekre vágjuk, annál hamarabb megpuhul. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük, majd 2-3 evőkanál olajjal elkeverjük. Rászórjuk a mákkal elkevert porcukrot, majd tányérokra rakjuk. Aki szereti, tehet még mellé f...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű