Családireceptkönyv.hu

CSÁSZÁRMORZSA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál liszt
20 dkg búzadara
3 deci tej
3 tojás sárgája és fehérje külön-külön
3 evőkanál porcukor
csipet só

Elkészítés:


- a lisztet, búzadarát és a tejet összekeverjük, és állni hagyjuk legalább 1 órán át, hogy sűrű massza legyen
- a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd a fenti sűrű masszába kerül
- a tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük gépi habverővel, és lazán a fentiekhez keverjük, hogy a hab ne törjön össze
- a wokban vagy nagyobb lábasban ½ cm-nyi olajat hevítünk, és ebbe lassan beleöntjük a tojáshabos masszát. Fa lapáttal állandóan kevergetjük, amíg morzsáira aranysárgán szét nem sül.
- Tálalás: porcukorral, vagy baracklekvárral

CSÁSZÁRMORZSA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gnocchetti brokkoli pestoval
Gnocchetti brokkoli pestoval

A brokkolit szedd rózsáira, a szárát vágd kisebb darabokra. Enyhén sós, gyöngyöző vízben 6–8 perc alatt blansírozd meg. Szűrd le, majd csepegtesd le. A megtisztított fokhagymával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Királyi palacsinta
Királyi palacsinta

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Spagetti alla amatriciana
Spagetti alla amatriciana

A szalonnát serpenyőben feltesszük kevés zsírral és/vagy olívaolajjal. Hozzáadjuk a félbevágott chili paprikát. Amikor a szalonna kis zsírt eresztett, több részletben alácsurrantju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Túrógombóc - sk
Túrógombóc - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk