3 evőkanál liszt
20 dkg búzadara
3 deci tej
3 tojás sárgája és fehérje külön-külön
3 evőkanál porcukor
csipet só
- a lisztet, búzadarát és a tejet összekeverjük, és állni hagyjuk legalább 1 órán át, hogy sűrű massza legyen
- a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd a fenti sűrű masszába kerül
- a tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük gépi habverővel, és lazán a fentiekhez keverjük, hogy a hab ne törjön össze
- a wokban vagy nagyobb lábasban ½ cm-nyi olajat hevítünk, és ebbe lassan beleöntjük a tojáshabos masszát. Fa lapáttal állandóan kevergetjük, amíg morzsáira aranysárgán szét nem sül.
- Tálalás: porcukorral, vagy baracklekvárral
A tésztát kifőzzük. Közben egy serpenyőben az olívaolajon a besózott csirkemellet 5 perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a megreszelt fokhagymát és a darált erős paprikát. Ezekkel...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zsemlét beáztatjuk a langyos tejbe. Az újhagymát meghámozzuk, felapríjuk és 3 ek felforrósított olajon megpirítjuk. A húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajos hagymát. Össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Mele...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesElkészítés: Az 1l tejből a búzadarával, cukorral,vanilin cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával egy kemény tejbegrízt főzök. Ha egy kicsit hűlt a gríz rákenem a lekvárt. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű