40 dkg penne rigate tészta
3 db cukkini
1-2 csemege hagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg garnélarák (fagyasztott)
1 ek aprított petrezselyemzöld
2 ek extra szűz olíva olaj
2-3 csipet só
pici chili paprika ízlés szerint, elhagyható
5-6 koktélparadicsom
spenótlevél
reszelt parmezán
Mossuk meg a cukkinit és vékonyan karikázzuk fel majd negyedeljük, egy kevés olajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az a felkarikázott csemege hagymát, cukkinit és pároljuk meg kb. 15 percig közepes lángon, dobjuk hozzá a spenótot is, . Közben a garnélarákokat lobogó forró vízben 5 percig, főzzük, majd szürjük le,ha előfőzött dobjuk a cukkinira ..Amikor a spenót puha, belekeverjük a garnélát és a koktélparadicsomot. Éppen csak összeforraljuk néhány percig főzzük össze és ízlés szerint sóval ízesítsük. Főzzük ki a tésztát "al dente" módra, majd keverjük össze a rákos, cukkinis raguval. Azonnal tálaljuk
Fogyasztás előtti napon elkészíteni. A spagettit kifőzni, a többi hozzávalóval összekeverni, hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÍgy készül: A hagymát apróra vágva, minimális olajon megfonnyasztom, majd rádobom a darált húst. Míg kifehéredik, felszeletelem a gombát és bele is teszem. Fűszerezem és fedő alatt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet, a paprikákat és a hagymát vágjuk vékony csíkokra. A tésztát megfőzzük, leöblítjük, és félretesszük. Keverjük össze a pác összes hozzávalóját, és tegyük egy nagy, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMost egy 18 cm-es tortaformát vajazunk ki. (A legjobb olyan formát kibélelni, aminek kivehető az alja.) VAJAZZUK KI! Hiába vajas a tészta, attól még le tud tapadni. Ezek után béle...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes