40 dkg penne rigate tészta
3 db cukkini
1-2 csemege hagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg garnélarák (fagyasztott)
1 ek aprított petrezselyemzöld
2 ek extra szűz olíva olaj
2-3 csipet só
pici chili paprika ízlés szerint, elhagyható
5-6 koktélparadicsom
spenótlevél
reszelt parmezán
Mossuk meg a cukkinit és vékonyan karikázzuk fel majd negyedeljük, egy kevés olajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az a felkarikázott csemege hagymát, cukkinit és pároljuk meg kb. 15 percig közepes lángon, dobjuk hozzá a spenótot is, . Közben a garnélarákokat lobogó forró vízben 5 percig, főzzük, majd szürjük le,ha előfőzött dobjuk a cukkinira ..Amikor a spenót puha, belekeverjük a garnélát és a koktélparadicsomot. Éppen csak összeforraljuk néhány percig főzzük össze és ízlés szerint sóval ízesítsük. Főzzük ki a tésztát "al dente" módra, majd keverjük össze a rákos, cukkinis raguval. Azonnal tálaljuk
Egy edényt közepes lángon felmelegítek, majd olívaolajat öntök bele és amint felmelegedett beledobom a cikkekre vágott hagymát. Ha üvegesre pirult, folyamatos kevergetés mellet be...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA hozzávalókat kézzel jól kidolgozom (lehet gépel is ) hagyom 15 -2 0 percig kelni és ismét átdolgozom. majd hagyom 40 - 45 percig kelni. Ekkor megformálom, kibélelt papírral jéna...
Elkészítési idő: 100 perc+45 süt Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kiseb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta Fontos, hogy az összes hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen, tehát ha ebédre készítjük a tésztát, reggel vegyük ki a tojást a hűtőből. A lisztet kiszórjuk a mu...
Elkészítési idő: 62 perc Nehézség: Nehéz