Tészta:
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 tk só
10 dkg puha vaj
1 tojás
1 dl tejföl
Töltelék:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
1 ek olaj
20 dkg darált hús
1 tojás
só, bors
A száraz alapanyagokat (liszt, só, sütőpor) összevegyítjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a tejfölt. Jól összegyúrjuk, majd folpackba tekerjük. Hűtőben legalább 1 órán keresztül pihentetjük. Közben a töltelékhez az olajat felhevítjük, a megtisztított, felaprított vöröshagymát és fokhagymát 1-2 percig pároljuk, aztán hozzáadjuk az apró darabokra vágott gombát. 2-3 perc után félre húzzuk, hagyjuk kihűlni. A darált húshoz hozzáadjuk a tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, és a kihűlt gombához vegyítjük. A tésztát lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kerek, kb. 7-8 cm átmérőjű lapokat szúrunk ki belőle. Megtöltjük a húsos masszával, félbehajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk, megkenjük a tojássárgájával, és előmelegített sütőben, 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük
A petrezselyemlevelet, a bazsalikomot és az oregánót apró darabokra vágjuk, a fokhagymagerezdet fokhagymanyomóval áttörjük vagy lereszeljük. Egy lábosban felforrósítjuk az olívaol...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát hosszában kettévágjuk, megtisztítjuk a zellerszárat, a répát, a cukkinit, majd a paprikával együtt robotgépben finomra aprítjuk. Egy evőkanál olajat felhevítünk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelengedjük a spenótkrémet. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és fekockázzuk. A sajtot elmorzsoljuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta húskockákat. Meghintjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót krumplinyomóval áttörjük. 2. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, a citrom héját lereszeljük. 3. A túrót a liszttel, 1 egész tojással és 1 tojássárgájával, 1 mk sóval,...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes