500 g liszt
3 dl tej
2 tojás
olaj
só
A töltelékhez:
200 g tehéntúró
100 g sajt
100 g tejföl
150 g sonka
100 g füstölt lazac (kihagyható)
4 saláta levél
A tojásokat felverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, megsózzuk és lassan beleszitáljuk a lisztet, majd a többi tejet is beleöntjük. Adunk hozzá 3 evőkanál olajat, jól összekeverjük és a tésztából vékony palacsintákat sütünk.
A tehéntúrót, a reszelt sajttal, a tejföllel összekeverjük és a palacsintákat megkenjük vele. Minden palacsinta szélére teszünk egy salátalevelet, egy szelet sonkát és tetszés szerint egy szelet füstölt lazacot, majd szorosan feltekerjük. Fel is darabolhatjuk, így még gusztusosabb, mert látható benne a töltelék.
Csíkokra vágjuk a padlizsánt, lesózzuk, és állni hagyjuk 20 percet. Leitatjuk a levét. A répát nagyon vékonyra szeleteljük. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, kevés olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa spagettit főzzük. sós vízben a gombát apróra vágjuk és a darált hússal olajon és kevés vízzel összefőzzük...fűszerezzük majd hozzáadjuk a milánói port és felöntjük 2 dl vízzel e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzd meg. A hagymát szeletelt vékonyra, a kelbimbókat vágd ketté, a gombát csak mosd meg. Egy forró serpenyőben, ami lehet wok is, először pirítsd meg csak úgy szárazon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy serpenyőben felolvasztok egy kevés vajat,beleteszem a szeletekre vágott lila hagymát. 2. Megdinsztelem, amikor üveges beleteszem a kockára vágott sonkát. 3. Ha megpir...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz