3 dl langyos tej
1/2 kg BL 55 liszt+ 1 ek sikér
1 tk só
1 tk cukor
3 ek olaj
1 tk 10%-os ecet
1 cs porélesztő
A kenyérsütő üstjébe öntöm a langyos tejet, az egyik sarokba a cukrot a másikba a sót, majd az ecetet és az olajat, végül beleöntöm a lisztet melybe elkevertem a sikért és a porélesztőt.
A gépet elindítom a tészta /nálam 10-es/ programon.Ha a program leáll, a tésztát kivéve átgyúrom és 12 db-ra osztom. /1 db általában 7-8 dkg között lesz./ Formázom sütőpapíros tepsibe teszem meleg helyre kb 50 percig.Sütés előtt vízzel lepermetezem és előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütöm. /nem légkeveréses sütőben/
Kivéve rácson hagyom kihűlni.
A liszthez hozzáadjuk az olajat, sót és a tejben cukorral felfuttatott élesztőt. Ha kell, még lisztet adunk hozzá, lágy tésztát dagasztunk, fél órát kelesztjük. Ha megkelt a tészt...
Elkészítési idő: 40 p Nehézség: Könnyű70 perc Az élesztőt simára keverjük a langyos tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat és a sót. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva fél órát pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk negyed kávéskanál őrölt köménnyel, csipetnyi őrölt borssal, egy teáskanál pirospaprikával, felöntjük fél bögre v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű