3 dl langyos tej
1/2 kg BL 55 liszt+ 1 ek sikér
1 tk só
1 tk cukor
3 ek olaj
1 tk 10%-os ecet
1 cs porélesztő
A kenyérsütő üstjébe öntöm a langyos tejet, az egyik sarokba a cukrot a másikba a sót, majd az ecetet és az olajat, végül beleöntöm a lisztet melybe elkevertem a sikért és a porélesztőt.
A gépet elindítom a tészta /nálam 10-es/ programon.Ha a program leáll, a tésztát kivéve átgyúrom és 12 db-ra osztom. /1 db általában 7-8 dkg között lesz./ Formázom sütőpapíros tepsibe teszem meleg helyre kb 50 percig.Sütés előtt vízzel lepermetezem és előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütöm. /nem légkeveréses sütőben/
Kivéve rácson hagyom kihűlni.
Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót és lassan öntsük fel vízzel. Adjunk hozzá olívaolajat és gyúrjunk belőle tésztát néhány percig, amíg a tészta puha és rugalmas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felszeleteljük és kevés olajon dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a húst és amíg feldobja a levét, pirítjuk. Ekkor felöntjük a paradicsomlével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük al dente-re a csomagoláson írt utasítás szerint. Szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni. A tonhalról öntsük le a levét. A brokkolit szedjük rózsáira, a hagymát vágjuk ap...
Elkészítési idő: 10+15 perc Nehézség: KönnyűA meleg vízből, mézből és az élesztőből kovászt készítünk. Ha a kovász kész, hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót és a fokhagymaport. Először villával átdolgozzuk, majd a kezünkkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű