3 dl langyos tej
1/2 kg BL 55 liszt+ 1 ek sikér
1 tk só
1 tk cukor
3 ek olaj
1 tk 10%-os ecet
1 cs porélesztő
A kenyérsütő üstjébe öntöm a langyos tejet, az egyik sarokba a cukrot a másikba a sót, majd az ecetet és az olajat, végül beleöntöm a lisztet melybe elkevertem a sikért és a porélesztőt.
A gépet elindítom a tészta /nálam 10-es/ programon.Ha a program leáll, a tésztát kivéve átgyúrom és 12 db-ra osztom. /1 db általában 7-8 dkg között lesz./ Formázom sütőpapíros tepsibe teszem meleg helyre kb 50 percig.Sütés előtt vízzel lepermetezem és előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütöm. /nem légkeveréses sütőben/
Kivéve rácson hagyom kihűlni.
A gombát megpirítjuk sóval meg borssal, majd hozzáadjuk a bacont és tovább pirítjuk őket. Ha mind a kettő kellően megpirult hozzaöntjük a tejszínt, összefőzzük őket és kész is. T...
Elkészítési idő:Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesz...
Elkészítési idő:A tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztbe beletesszük a tojásokat, sót, kefírt, majd az élesztős tejet is. Jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük Forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: