Családireceptkönyv.hu

SZALLAGOSFÁNK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt /rétes és finom vegyesen,3 dkg élesztő 3 dl langyos tej,1 ek.cukor,1 mk só,0,3 cl rum, 4 tojássárgája.5 dkg olvasztott vaj vagy margarin.

Elkészítés:


A tejben felfuttatni az élesztőt a cukorral,majd hozzáadjuk a fent leírtakat és hólyagosra kidolgozzuk/ha szükséges még tejet adunk hozzá/.Ha megkelt szaggatjuk és ismét hagyjuk kellni.A zsiradékot felforrósítjuk ,de ne tulságosan forró legyen és eggyik felét fedő alatt a másik oldalát fedő nélkül kisütjük,lecsepegtetjük és levárral megkenve tálaljuk.

SZALLAGOSFÁNK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű pizzatészta
Egyszerű pizzatészta

A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk. Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi pita – gyroshoz
Házi pita – gyroshoz

A hozzávalókból puha tésztát dagasztunk. (Az élesztőt keverjük el a langyos tejben, úgy adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.) Lefedjük, és duplájára kelesztjük. 8 egyenlő részre osztj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Milánói borda
Milánói borda

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk