60 dkg liszt /rétes és finom vegyesen,3 dkg élesztő 3 dl langyos tej,1 ek.cukor,1 mk só,0,3 cl rum, 4 tojássárgája.5 dkg olvasztott vaj vagy margarin.
A tejben felfuttatni az élesztőt a cukorral,majd hozzáadjuk a fent leírtakat és hólyagosra kidolgozzuk/ha szükséges még tejet adunk hozzá/.Ha megkelt szaggatjuk és ismét hagyjuk kellni.A zsiradékot felforrósítjuk ,de ne tulságosan forró legyen és eggyik felét fedő alatt a másik oldalát fedő nélkül kisütjük,lecsepegtetjük és levárral megkenve tálaljuk.
Egy közepesen forró serpenyőben felhevítjük az olívaolaj felét, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a durvára vágott szárított paprikát. Közepes lángon addig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjában főtt és áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel,darával,megsózzuk és a tojással összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk,két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Sós vízbe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bacont felkockázzuk, és serpenyőbe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, ami pont ellepi, és közepes lángon melegíteni kezdjük. (Így kívül ropogós, de belül puha marad.) Egészen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot. 2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsi...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Nehéz