1 csomag spagettitészta
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
200 ml tejszín
200 ml tyúkhúsleves leve (készítheted leveskockából is)
200 gramm parmezán vagy reszelt, sós sajt
só, bors
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
Sós vízben főzzük meg a spagetti tésztát, de éppen addig főzzük, ameddig még enyhén roppanós marad. Közben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk egy percen át. Add hozzá a tejszínt és a húslevest, és az elkészült tészta egy kisebb részét. Alaposan forgasd össze, míg a szósz a tészta mindegyik szálát jól átitatja.
Ezután vedd le a serpenyőt a tűzről, add hozzá a tészta többi részét, forgasd össze. Sóval, borssal, reszelt sajttal és petrezselyemmel ízesítsd és azonnal fogyasztható is!
Mérjük ki a hozzávalókat, öntsük össze, majd gyúrjuk addig, amíg össze nem áll a tészta. Ez kb. 3-4 perc gyúrás igényel. Ezután tekerjük be folpackkal és minimum 1 órára tegyük be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk. 2. Megfőzzük a tésztát. 3. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát na...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojásokat egy kevés sóval, adjuk hozzá a cukrot, az olvasztott vajat, az olajat , a rumaromát és a szódabikarbónát. Amikor ezeket a hozzávalókat összekevertük kezdhetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben felfuttatom az élesztőt (a szárítottat nem kell), majd robotgéppel összeállítom a tésztát, végül az olajat is beledolgozom. Olajos kézzel 5-6 db zsemlét/kiflit formázok a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes