25 dkg spagetti tészta
1 közepes fej lila hagyma
1,5 dl zöldborsó
3 kisebb szál sárgarépa
10 ek olaj
1 kk só
1 csipet bors
A tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, hideg vízzel átmossuk és hagyjuk lecsöpögni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát csíkokra, a sárgarépát hosszúkásra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd jól átpirítjuk rajta a lila hagymát, a sárgarépát, a zöldborsót. (Ha nem zsenge zöldségeket használunk, a répát és a borsót kevés sós vízben előfőzhetjük.)
Hozzáadjuk a tésztát és jól összeforgatva, néha megkavarva hagyjuk lepirulni. Sóval, borssal ízesítjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük és teljesen kihűtjük (25 dkg-nak kell lenni a tiszta súlyának). A tojásokat a sóval felverjük, hoz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pörkölthúst ledaráljuk, és megtöltjük vele a pala¬csintákat. Tűzálló tálba rakjuk, szorosan egymás mellé. A pörkölt szaftjából a tejföllel mártást készítünk. Meg¬fűszerezzük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután liszttel és a sóval lágy galuska állagúra dolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojást, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű