2015.11.08
Lekváros gombóc
Hozzávalók:
120 dkg főtt tört krumpli
10 dkg kovász
35 dkg BL 55 finomliszt/ Lidl/
1 tk só
2 dl zsemlemorzsa
10 dkg darált nádcukor
Összegyúrtam, 90 percet kelesztettem.
Kinyújtottam, kockákra vágtam, lekvárral megtöltöttem és gombócokat formáztam a tésztából.
A zsemlemorzsát megpirítottam, a nádcukrot ladaráltam.
A gombócokat beleforgattam.
Vágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsük üvegesre egy kis olajon. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a húst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne egyben legye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet ès a kis darabokra vàgott hideg vajat ès kevès vizet (pàr evokanàlnyi) gyùrd ossze aztàn tedd be a hutobe kb 1 òràra. A tarjàt ès a hagymàt vàgd apròra ès piritsd ossze,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az összetevőket alaposan összekeverjük, pihentetjük fél órát. 2. Vékonyan beolajozott serpenyőben mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát vágd össze apró csíkokra, és süsd ki jó ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és tedd félre. Közben egy nagyobb serpenyőben olvaszd meg közepes lángon a juhtúrót a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű