Tölteni
15 db palacsinta
A krémhez
4.4 db tojássárgája
90 g porcukor
60 g pudingpor (vaníliás)
7.4 dl 2,8%-os tej
6 evőkanál rum - barna
1.4 db citrom héja
A töltelékhez
3 db banán (meghámozva)
Az öntethez
1.4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
37.4 g porcukor
15 g vaníliás cukor - bourbon
1.4 dl 2,8%-os tej
Előkészítjük a kész palacsintákat és előmelegítjük a sütőt 180C-ra. Közben elkezdjük készíteni a krémet. Egy edényben habosra keverjük a tojássárgájákat a porcukorral.
A tojássárgájás cukorhoz reszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a pudingport is. Csomómentesre keverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a fél liter tejet és a rumot.
Közepes lángon, sűrű pudingszerű krémet főzünk belőle és hagyjuk kicsit hűlni.
Egyenként megkenjük a palacsintákat a krémmel és minden egyes palacsintára rakunk pár szelet banánt is.
Így tekerjük fel őket egyesével, majd az összeset keresztben kettévágjuk.
Az öntethez habosra keverjük az egész tojást a porcukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet is.
Egy tűzálló edénybe rakosgatjuk a palacsintákat, a vágott felükkel felfelé.
Ráöntjük az öntetet és betoljuk kb. 25 percre a 180 C-os sütőbe.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Bármilyen idénygyümölccsel készíthető.
Az élesztőt feloldjuk 200 ml langyos vízben, hozzákeverjük a cukrot is. A lisztet, a sót és az olajat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a maradék vizet és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy nagy fazékba vagy nagy serpenyőbe tegyük bele az összes alapanyagot: spagettit, vékonyra szelt gombát, cukkinit és hagymát, valamint a zöldborsót és a friss oregánó vagy kakukk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAndi konyhája
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát a felhevített olajban, közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Félrehúzzuk, majd feöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, majd lefedve állni hagyjuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű