2 doboz paradicsomos szardínia
40 dkg penne tészta
5 db paradicsom
1 citrom kifacsart leve
2 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
olívaolaj
só, bors, szerecsendió
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd kevés olívaolajon megfuttatjuk.
Közben a paradicsomos szardíniát egy tálba tesszük, a paradicsomokat felkockázzuk és hozzákeverjük.
A újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felaprítjuk és szintén a tálba szórjuk.
Fűszerezzük, a kifacsart citrom levét ráöntjük, majd a tésztával összekeverjük.
Tálaláskor reszelt sajtot is adhatunk hozzá. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
1.Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. 2. Míg a rigatoni a sós forrásban lévő vízben fő, addig készítsük el a szószt. 3. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA penne tésztát félkeményre főzzük. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a húst hozzáadva annak fehéredéséig pirítjuk. A szintén apró kockára vágott papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2 evőkanál langyos tejjel és a cukorral keverjük, a tetejét megszórjuk liszttel és kb 10 ' kelesztjük. Mély tálba tesszük a lisztet a közepébe öntjük az élesztőt, a lan...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA sajt kivetelevel mindent osszekeverunk, pingpong labda meretu golyokat formalunk, kozepukbe egy kis kocka mozzarellat dugunk es ujra gombolygetjuk, hogy sehol se logjon ki. Las...
Elkészítési idő: 2.5 Nehézség: Közepes