-50 dkg liszt
-25 dkg főtt burgonya
-1 kisk.cukor
-2 dl tej
-5 dkg élesztő
-nagy csipet só
langyos tej-cukor-élesztő-futtatom.
tálba: liszt-só-áttört burgonya-élesztős tej-összedolgozom-dagasztom-kelesztem-kinyújtom.kisütöm.
Először a gnocchi-t készítjük el, amihez kezdésként egy száraz serpenyőben lepirítjuk a tökmagot, majd az egészet lezúzzuk egy aprítógépben. A burgonyákat berakjuk a mikróba és a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben kifőzzük. A cukkínit nagylyukú reszelőn lereszeljük, kicsit megsózzuk és kevés olajon puhára pároljuk. Ízesíthetjük őrölt fekete borssal és vagy zúzott fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pennét sós vízben kifőzöm. A padlizsánt és a cukkinit meghámozom és kis kockákra vágom. A padlizsánkockákat megsózom, állni hagyom. Közben a hagymát felaprítom, a fokhagymát megt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tej felében, kevés cukorral megfuttatjuk az élesztőt. 2. Beledolgozzuk a többi hozzávalót. 3. A maradék tejet langyosan öntjük a tésztához. 4. Alaposan kidolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz