50 dkg. spagetti
1 fej lilahagyma
zöldborsó, kukorica, pritamin paprika
1 szál sárgarépa
50 dkg. csirkemell
wok, vagy kínai fűszerkeverék
szójaszósz
vaj
olaj
só
cukor
A csirkét lehetőleg előző este befűszerezzük, és egy kevés szójaszószba áztatjuk.
Megfőzzük a tésztát.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk.
A húst megpirítjuk egy kevés vaj és olaj keverékében.
Kiszedjük és félretesszük, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük.
A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk).
Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre tovább ízesítjük a szójaszósszal, kevergetve kicsit pirítjuk.
A végén hozzákeverjük a húst.
Tálaljuk.
Én most fagyasztott vegyes zöldséget használtam hozzá. Szoktam egy pici vizet önteni a zöldségekre, tényleg keveset. Csak pár órát pácoltam a húst.
Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat az élesztőt, 5 dkg cukrot, sót, tejet amennyit felvesz, tejfölt jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor elkészült, átöblítés nélkül leszűrjük, a főzővizet félretesszük. Közben serpenyőben, a felhevített olajon átsütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A réteslap felét fóliára terítjük és átkenjük olívaolajjal. 2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és összekeverjük a felvagdosott paradicsommal, bazsalikommal. Ezt ráken...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tedd fel forrni a vizet a tésztának, literenként 10 g sóval. NE tegyél bele olajat. Mondom, ne! 2. Amíg melegszik a víz, vágd csíkokra a szalonnát. Nem kell sok, és jórészt az...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű