menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis túróscsusza


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg füstölt szalonna
40 dkg félzsíros tehéntúró
4+1 dl tejföl

40 dkg csuszatészta

Elkészítés:


Felteszünk forrni 4 liter vizet. A szalonnából levágunk 4 vékony szeletet (rajtuk hagyjuk a bőrt, különben nem kunkorodnak fel), és tarajosra bevagdossuk. A maradék szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk. A túrót villával megtörjük, összekeverjük 4 dl tejföllel és ízlés szerint sóval.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A forrásban lévő vízhez adunk 1 evőkanál sót, beletesszük a csuszatésztát és kifőzzük.
A tésztát leszűrjük, és azonnal csinos tepsiforma sütőedénybe csúsztatjuk. Összekeverjük a pörcös szalonnazsírral, szalonnakockákkal.
Majd hozzáadjuk a tejfölös túrót, és favilla segítségével lazán, de alaposan összekeverjük. Tetejét „kócosra” formáljuk, elsimítjuk rajta a maradék 1 dl tejfölt, és ráfektetjük a szalonnatarajokat.
A forró sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogósra pirul (kb. 30 perc).
Azonnal tálaljuk, mert frissen az igazi!
Nagy előnye, hogy előre, akár 8-12 órával előbb is elkészíthetjük, majd letakarjuk, és sütésig a hűtőben tartjuk. A kihűlt tepsis csusza sütési ideje kb. 1 óra (ha cserép vagy tűzálló tálat használunk, hideg sütőben kezdjük a sütést, különben a tál szétreped!).
Kímélő változat:
- szalonna helyett szeletelt bacont használunk, és csak fele mennyiségben.
- sovány, 12 százalékos tejföllel készítjük.

Tepsis túróscsusza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Ördöglángos
Ördöglángos

Ebből tócsi tésztát készítünk és palacsinta sütőben óriási tócsikat sütünk. Ne süsd nagyon meg, puha maradjon, hogy félbe tudd hajtani! Csirkemellet apró csíkokra vágjuk, ízlés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Burgonyás nudli lekvárral töltve
Burgonyás nudli lekvárral töltve

Serpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zsemle GM
Zsemle GM

a hozzávalókat egy tálba mérjük és a robotgép dagasztófejével kb. 5 percig keverjük lágy tésztát kapunk, amiből olajos kézzel gombóckákat formálunk és sütőpapíros teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bóka Éva
Majdnem túrós tészta
Majdnem túrós tészta

A tésztát szárazon beleszórjuk egy tűzálló tálba. A többi hozzávalót - a szalonna kivételével - összekeverjük, és ráöntjük a tésztára. Csíkokra vágott szalonnát rakunk a tetejére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk