menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos, langalló


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: nagy tepsi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
40 dkg simaliszt
5 dkg élesztő
1 tk cukor
1 dl langyos tej
2 kk só
2 ek olaj
kb 1,5 dl langos víz, vagy amennyit felvesz

Feltét:

ketchup
apróra vágott pirított szalonna
kockára vágott sonkás szalámi
kockára vágott párizsi szalámi
apróra vágott paprika (elmaradhat)
karikára vágott hagyma
reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:


A langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk a tésztát. 1 órát kelesszük, tepsinagyságúra kinyújtjuk és a feltétet rárakjuk. 180°C-on kb. 20 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kinyújtott tésztát ketchuppal megkenjük. Tetszőleges feltétet rakhatunk rá.
Az eredeti kenyérlángos tejföllel készül ketchup nélkül.

Kenyérlángos, langalló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Sajtos tészta fokhagymás csirkedarabokkal
Sajtos tészta fokhagymás csirkedarabokkal

A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Garlic Bread Pizza Braid (Fokhagymás kenyér pizza fo
Garlic Bread Pizza Braid (Fokhagymás kenyér pizza fo

A tölteléket egy tálban összekeverjük. A tésztát 9 részre osztjuk. Részenként kinyújtjuk és megtöltjük. Hármasával összefonjuk. A fokhagymát és a felvágott zöldségzöldjét belekev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Stíriai metélt
Stíriai metélt

A túrós metélthez egy keverőtálba tesszük a túrót, a lisztet, tojásokat, és a sót. Kézzel jól összedolgozzuk, hogy egynemű, szép tésztát kapjunk. Egy sima felületet vastagon megszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Kagylótál tésztával
Kagylótál tésztával

A répát megpucoljuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Forró gőzben 5 percig pároljuk. A kagylót (konzerv) átmossuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk, és apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk