0, 5 kg tehéntúró
10 dkg liszt
5 evokanal buzadara (griz)
3 tojás
1 tasak vaníliás cukor
zsemlemorzsa (prézli)
keves olaj
porcukor a szóráshoz
A tehéntúrót osszedolgozzuk (en,egy villat hasznaltam),a tojasokkal,liszttel,buzadaraval,vaniliaval
Egy jol osszeallo masszat kell kapjunk,ami ne legyen sem nagyon lagy,sem tul kemeny
Ha,az osszeallitasnal kemenynek tunik,akkor,keves tejfollel lehet higitani...ha pedig esetleg hignak tunik,akkor potoljuk buzadaraval (nekem ezekkel a mennyisegekkel pont jo volt)
Legalabb 20 percet pihentetjuk
Addig egy fazekban vizet teszunk forralni
Amikor a viz forrasban van,akkor,vizes kezzel gombocokat formazunk...kissebbet-nagyobbat,kinek ahogy tetszik, es,addig fozzuk,amig a gombocok megnonek es feljonnek a viz tetejere...
Keves olajon megpiritott zsemlemorzsaba forgatjuk...
Lehet talalni,porcukorral,barack lekvarral,tejfollel...izles szerint...
A spenótos-ricottás tésztakagylók elkészítéséhez először forrásban lévő sós vízben kifőzzük az óriás kagylótészát nem túl puhára, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezt köve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször főzzük meg a tésztát al dente. Vágjuk a hagymát apróra, a cukkinit nagyobb kockára, az olívabogyókat 2-3-ba. A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük össze a lemosott gombával...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olajon megfuttatom az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, majd sózom és borsozom. A csirkét lepirítom. Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe, és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része. A...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű