Csirkemell
Penne tészta
Knorr mézes-mustáros szósz 525g
Izlés szerint:
Oregano
bors
só
fokhagyma granulátum
A csirkemellet megmossuk, és kedvünk szerint csíkokra, kockákra vágjuk. Megfűszerezem. Megpároljuk és kicsit át pirítjuk kevés olajon.
Amikor megpuhult rá öntjük a szószt és összeforraljuk.
Penne tésztát sós vizben ki főzzük!
Aki szereti a hegyes erős paprikát vághat bele !
Ha szósz nélkül szeretnénk és saját magunk szeretnénk elkésziteni akkor ugyan úgy megpároljuk és megpiritjuk a húst.
fűszert: oregano, majoranna, bors, só, kevés ételizesitő, kevés rozmaring-ot teszünk bele.
1 ek. Mézet keverünk hozzá és 1 ek mustárt teszünk bele ( izlés szerint)
összeforraljuk, amikor puha a hús hogy sűrűbb legyen kis tefölt lisztel csomómentesre keverünk és bele tesszük. Össze rottyantjuk. (használhatunk esetleg főzőtejszint a tejföl helyett)
A mézes-mustáros szószokat sokáig salátaöntetként lehetett elképzelni, és még így is bizarrnak tűnt, hát még a húson! De az amúgy karakter nélküli csirkemellnek jót is tesz, ha minél markánsabb ízvilágba borítjuk.
:)
tészta Előmelegítjük a sütőt 250 °C-ra. A karfiolt kisebb darabokra vágjuk, és aprítóban ledaráljuk. Ha nem elég nagy az aprító, akkor több adagban daráljuk. Mikrózható edénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd egy villa segítségével törjük össze. Közben az élesztőt 1 tk cukorral 1 dl vízben me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvár és egy kevés őrölt dió kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd felforrósított , nem bő olajban lapos lepényeket sütünk belőle ( lapcsenkához, tócsnihoz hasonlít), h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű