- 0.5 kg főzni való burgonya,
- 10 dkg liszt,
- 2 db tojássárgája,
- só,
A házi gnocchihoz megmosott krumplikat egy lábasba tesszük és felöntjük vízzel. Puhára főzzük. Várjunk amíg kézmelegre hűlnek.
Meghámozzuk a krumplikat, és összetörjük őket.
Kiborítjuk egy deszkára, megszórjuk a liszttel, a sóval és a sárgájával. Gyors, lágy mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. 4 felé vágjuk.
Lisztezett felületen hosszúkásra sodorjuk a tésztákat és kis darabokat vagdosunk le belőle. Ezeket egy villa segítségével megdíszíthetjük, de ez opcionális.
Gyöngyöző sós vízben kifőzzük a gnocchikat, ha a felszínre jöttek, szűrőkanállal kiszedjük őket. Ne főzzük őket tovább! Tetszőleges szósszal kínáljuk.
Az olasz gnocchi és a magyaros nudli között két lényeges különbség van: más a formája, és többnyire a körítése is. A miénk mákos, diós, prézlis, az övék paradicsomos, spenótos, sajtos. De az alapok ugyanazok: krumpli, tojás, só, liszt.
A hagymát nagyon apróra vágom. A májat késsel elkaparom. A petrezselyemzöldet felaprítom. A vajat felforrósítom, megdinsztelem rajta a hagymát. Hagyom kihűlni. Hozzáadom a pet...
Elkészítési idő:A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk. Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztá...
Elkészítési idő: 1 óraAz olasz konyha nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, nincs máshogy ez a pizzával sem. Az igazi, olasz pizzatészta recept nem tartalmaz mást, mint a liszt-víz-olívaolaj-él...
Elkészítési idő: