Expressz vajas tészta
Egy réges-régi recept, amely villámgyors, egyszerű, rendkívül jól kezelhető és igen sokoldalúan felhasználható. Tojás- és cukormentes, ráadásul még hajtogatni sem kell.
15 dkg vaj
25 dkg liszt
csipet só
kevés szódavíz
A megfagyasztott vajat vastag reszelőn lereszeljük és a 25 dkg liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csipet sót és annyi szódavizet, hogy összeállhassanak (kb. 5-7 evőkanálnyit). Ha hűtőbe tesszük 15-20 percre, jót teszünk vele, de nem muszáj, mert akár már azonnal lehet vele dolgozni. Fél centi vastagra kinyújtjuk, diós, mákos, lekváros, gesztenyés töltelékkel készíthetjük. Forró sütőben sütjük, vaníliás porcukorral hintve tálaljuk.
Hajtogatni nem kell, úgyis leveles lesz.
Mindent meghámoztam, összedaraboltam és feltettem főni annyi vízben ami éppen ellepi, puhára főztem. A főtt zöldségeket az aprítóba (turmixba) kanalaztam, hozzáadtam a so...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztát sós vízben kifőzöm. 2. Az apróra vágott szalonnát és gépsonkát megpirítom. 3. A tejfölt spagetti krémmel összekeverem. 4.Egy jénai tálba teszek egy sor tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis lisztet és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű