50 dkg dw -50%-os liszt vagy update liszt,
2 dkg élesztő,
25 dkg vaj
15-20 dkg reszelt sajt (a tésztába)
1 dl tejföl,
2 tojás sárgája,
1 kiskanál só,
fél dl tej,
egy csipet édesítő.
A kenéshez 1 db tojás, vagy a megmaradt tojásfehérjék.
Az élesztőt kevés tejben morzsolom (cukor hiányában nem fut fel :D de szétmállik), hozzákeverem az összes többi hozzávalóhoz. 2 órát pihentetjük, kiszaggatjuk, megkenjük, megszórjuk még plusz reszelt sajttal és 180 fokon arany barnára sütjük.
A tejet feltesszük forrni, majd szépen lassan hozzákeverjük a búzadarát és a cukrot. Forrásig kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha kész, félretesszük kihűlni. Addig kevés o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízbe megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük. A húst olajon megpirítjuk. Hozzáöntjük a bolognai port és öntünk hozzá egy kis vizet, sózzuk, ízlés sz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott fokhagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a bébispenótot és kissé megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a túrót,simára keverjük a spenóttal, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós, olajos vízben "al dente", haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzzük. A megtisztított lazacfilét felkockázzuk, és olívaolajon megsütjük. Sülés közben sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű