50 dkg dw -50%-os liszt vagy update liszt,
2 dkg élesztő,
25 dkg vaj
15-20 dkg reszelt sajt (a tésztába)
1 dl tejföl,
2 tojás sárgája,
1 kiskanál só,
fél dl tej,
egy csipet édesítő.
A kenéshez 1 db tojás, vagy a megmaradt tojásfehérjék.
Az élesztőt kevés tejben morzsolom (cukor hiányában nem fut fel :D de szétmállik), hozzákeverem az összes többi hozzávalóhoz. 2 órát pihentetjük, kiszaggatjuk, megkenjük, megszórjuk még plusz reszelt sajttal és 180 fokon arany barnára sütjük.
A káposztát legyaluljuk. Nem sózzuk be! Az olajat egy fedeles edényben megforrósítjuk, és a cukrot beletesszük. Hagyjuk a cukrot elolvadni, majd hogy aranybarnára színeződjön. N...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTégy fel egy lábosban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és sózd meg. Főzd körülbelül tíz perc alatt roppanósra. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. A húst vágd kisebb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy wokot vagy mély, vastag aljú serpenyőt félig töltünk olajjal. Felhevítjük 180-190 °C-ra, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne. 2. A 7 cm-es darabokra tör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sózuk, borsozzuk, a fűszerkeverékekkel megszórjuk, majd kevés vajon néhány percig egy serpenyőben sütjük. (Nem kell agyon sütni a húst! Cs...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű