menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes házi gnocchi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
50 dkg liszt

50 dkg spenót
3dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
0,5 g rózsabors
10 dkg dió

Elkészítés:


Az előfőzött és kihűtött krumplit krumplinyomón átpasszírozzuk, és a finomliszttel összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle. Kevés durum liszttel még megszórjuk, és rudakat nyújtunk, majd kis darabokat tépünk belőle. A raguhoz egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, egy gerezd fokhagymát adunk hozzá, a spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd a serpenyőből kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben felforraljuk a tejszínt, rózsaborsot törünk rá, közben a gnocchit sós forró vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a tészták a víz tetejére. A lecsepegtetett tésztát a serpenyőben megforgatjuk, hozzáadjuk a spenótot is, majd a kis darabokra tört dióval a tetején tálaljuk.

Tejszínes házi gnocchi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos húsgolyók, spagetti tésztával
Paradicsomos húsgolyók, spagetti tésztával

Egy alacsony falú edényben olajat hevítünk, és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ízesítjük sóval, cukorral, fűszerezzük őrölt fekete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Juhtúrós sztrapacska
Juhtúrós sztrapacska

1. Felcsíkozzuk a szalonnát. 2. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. 3. Hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, vizet, és a nokedlitészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szuperpuha minipizza (Rupáner)
Szuperpuha minipizza (Rupáner)

1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors lángos recept
Gyors lángos recept

A tejben az élesztőt szokásos módon felfuttatom, közben kimérem az alapanyagokat. Mikor felfut az élesztő a többi alapanyaghoz szép lassan kézzel belekeverem és dagasztom. Duplájár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk