Családireceptkönyv.hu

Pasticcio


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg darálthús( lehet sertés,marha, pulyka)
fél kg tészta (makaróni, v orsó,v amilyet szeretünk)
2 tojás
olaj
hagyma,fokhagyma
só,bors,oregánó,bazsalikom
paradicsompüré (v paradicsomlé)
vaj
liszt
tej
sajt

Elkészítés:


A darálthúst kevés olajon, hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, azoregánoval,bazsalikommal, saját paradicsomlé hozzáadásával szósszá főztem. Készítettem egy besamel mártást is, 10 dkg vajat felolvasztottam, ebben 2 evőkanálnyi lisztet enyhén megpirítottam, és tejjel apránként felengedve készre főztem. Ekkor kevertem hozzá a tojások sárgáját és 15-15 dkg trappista és füstölt trappista reszelt sajt felét. Kikevertem.
A tésztát kifőzzük, lecsurgatjuk,majd a tojások felvert fehérjéjét hozzákeverjük amíg még forró.
A tészta felét a jénai aljára terítjük, majd ráöntjük a húsos szószt, majd rá a maradék tésztát.
A besamel mártást szépen a tetejére "kentem", majd a maradék sajtot rászórtam. 35-40 percig sütöttem a sütőben, amíg szépen megpirult a tetején a sajt.

Pasticcio

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar PUDINGGAL TÖLTÖTT FÁNK
PUDINGGAL TÖLTÖTT FÁNK

Egy tálban az élesztőt elkeverjük 1 kávéskanál cukorral, felöntjük 100 ml langyos tejjel és hozzákeverünk 1 evőkanál lisztet. Elkeverjük és hagyjuk, hogy a kovász felfusson. Ez kb....

Elkészítési idő: 1,5 ÓRA
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anett
Palacsinta Update
Palacsinta Update

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Kolbászos paradicsomos tészta
Kolbászos paradicsomos tészta

Sós vízbe megfőzzük a tészta. Elkészítjük közbe az alapot. Kevés zsíradékon a kolbász darabokat megpirítjuk,csak annyira hogy a kolbászzsír kisüljön belőle,majd a sűrített parad...

Elkészítési idő: Kb.fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk