Családireceptkönyv.hu

Krumpli prósza


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-6 közepes burgonya
2,5 dl kefir (aludt tej)
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 kiskanál só
2 evőkanálnyi zsír a sütéshez (vagy olaj)
3-4 gerezd fokhagyma a kenéshez
2-3 dl tejföl

Elkészítés:


Az igazi zalai prószát tepsiben sütik, de én a másik serpenyős változatot szoktam, mert ezt szeretjük.

Nem rakok hozzá semmi fűszert, csak a felsoroltakat, mert az eredeti recept alapján készítem el!
A burgonyát meghámozom, sajtreszelőn lereszelem, ha nagyon leves, akkor kinyomkodom a feles nedvet belőle. Hozzáütöm a tojásokat, a sót, kefirt, lisztet, és összekeverem.
Serpenyőben felolvasztom a zsírt, és merőkanálnyi tésztát rakok rá, eligazgatom, hogy vékony legyen úgy kb. 7 mm. Ha az alja megpirult, megfordítom, és a másik felért is megpirítom. kiveszem lecsöpögtetem.

A fokhagymákat lereszelem, kis sóval és vízzel kencét készítek, amivel megkenhető a prósza.

Tejföllel a végén meglocsoljuk ízlés szerint, és melegen fogyasszuk!

Krumpli prósza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pudingos – túrós csiga
Pudingos – túrós csiga

Elkészítés : Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtszószos-baconös spagetti
Sajtszószos-baconös spagetti

Az olívaolajon lepiritjuk a bacont, a fokhagymával átforgatjuk. Meghintjük a liszttel, majd a tejszínnel és a tejjel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Pozsonyi kocka receptje
Pozsonyi kocka receptje

A tésztát kifőzzük, leszúrjuk. A tojások sárgáját simára keverjük a vajjal és a porcukorral, reszelt citromhajjel, áztatott mazsolaival. Hozzátegyük a tejfolt, illetve a cukorral f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Öreglebbencs – jellegzetes alföldi étel
Öreglebbencs – jellegzetes alföldi étel

A zsiradékot megforrósítjuk és a széttört lebbencstésztát zsemleszínűre pirítjuk. Közben hozzáadjuk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és kétszer annyi vízzel felengedjük. B...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk