4 ek. gluténmentes (!) zabpehely
1 tojássárgája
0,5 kk. méz
1 dl tej
étcsoki
gyümölcs
A tojássárgáját, a tejet és a mézet kikeverjük, majd 4 muffin formába 1-1 ek. gluténmentes zabpelyhet kanalazunk. Elosztjuk rajta az előbb elkészített lötyit, majd ízlés szerint csokit, gyümölcsöket teszünk bele.
175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A tésztát kifőzzük. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. A sonkát is apró kockákra vágjuk. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát és kukoric...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a felvágottat felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát kockákra vágjuk és egy kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát is és sózzuk-borsozzuk. A tejszínbe keverjük a reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk 250 ml langyos vízben, amihez hozzáadtunk egy ek cukrot. Amikor az élesztő felfutott hozzáöntjük a liszthez. Ezt jól eldolgozzuk, hozzáadjuk a sót és az ol...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes