menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós burek - az igazi!!!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 gr rétestészta
- 600 gr túró
- 5 dl víz
- 2 kk só
- 1 ek margarin
- 1 sütőpor
- 0,4 dl olaj
- 3 ek tej

Elkészítés:


Egy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacskó sütőport. Egy kerek formát kenj meg pici olajjal, majd helyezz rá 2 réteslapot. Ezután három réteslapot kicsit gyűrj össze, és tedd őket az alsó 2 réteslapra. Locsold meg a vizes keverék 1/3-ával. Erre morzsold rá a túró felét (ha a túró nem elég sós, érdemes megsózni). Erre megint három összegyűrt réteslap kerül, erre a vizes keverék második harmada. Erre a túró másik fele. Erre ismét három összegyűrt réteslap jön. Meglocsolod a vizes keverék utolsó harmadával, és befeded az egészet 2 réteslappal, aminek a széleit vissza kell hajtani, hogy szép pite formát kapj.Végső lépésként keverd össze a 0,4 dl olajat a 3 ek tejjel, és ezzel a keverékkel kend meg a burek tetejét. 200 C-on süsd, amíg szép aranybarnára nem sül.

Ez egy bevezetö videó a Túrós burekról ( Videó )

Trükkök, tippek, praktikák:


Burek. Legendás. Millió egy változata van: pizzás, darált músos, sajtos-gombás, almás, meggyes, de nekem a csúcsok csúcsa, az a túrós burek. Szinte mindíg azt eszem. Egy jó nagy pohár joghurttal. Burekot enni mindíg jó: emlékszem, gyakran, amikor Újvidéken töltöttük a hétvégét a nagyszüleimnél, tata csak elugrott a közeli pékségbe, és hozzott mindenkinek egy-egy túrós burekot, és már mosolygósan indult a reggel! De burekot hajnalban is jó ám enni, a barátokkal, álmosan, egy átmulatott éjszaka után, hála a szorgos pékeknek, akik hajnalban is nyitva tartanak, hiszen akkor sül a friss kenyér, aminek az illata úgy átmelegíti az ember lelkét, mint a legmelegebb paplan:)
Burek. Legendás. De hogy lehet otthon elkészíteni, hogy ugyanolyan finom legyen, mintha most hoztuk volna a pékségből? Elárulom Nektek:)És még ráadásul pofon egyszerű is! Lássuk!

Túrós burek - az igazi!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Töki pompos-kenyérlángos
Töki pompos-kenyérlángos

A burgonyát meghámozom, felkockázom, majd készre főzöm. Miután lecsepegtetem, burgonyatörővel összetöröm.Közben 2.5 dl vízben elkeverek egy fél teáskanál cukrot, majd hozzákeverem...

Elkészítési idő: 1-2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákosguba
Mákosguba

A vanília pudingot fél liter tejben,ízlés szerinti mennyiségű cukorral felfőztem. A szikkadt kifliket karikákra vagdaltam,majd a cukros tejjel leöntöttem,majd a cukrozott mákkal ö...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Rántott palacsinta, husos
Rántott palacsinta, husos

A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a pirosaranyat, és belenyomjuk a két gerezd fokhagymát. Gyorsan keverjük el, és tegyük bele a darált...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrógaluska meggyszósszal
Túrógaluska meggyszósszal

Első menetben a tésztát érdemes összedolgozni, a tojásfehérje kivételével, és a hűtőben pihentetni. Nem kell neki sok, annyi pont elég, amíg a gyümölcsszósz elkészül. Az pedig...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk