menu

Családireceptkönyv.hu

272. Császármorzsa


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


100 g búzadara
7 g liszt
250 ml tej
100 g cukor
1 vaniliáscukor
3 tojássárgája
3 tojásfehérje
citromhéj
sütéshez:50 g margarin
díszítés:porcukor,sárgabaracklekvár

Elkészítés:


búzadara,liszt,tej összekeverni és 1 órát állni hagyni.
A tojássárgákat kikeverni a cukorral,vaniliáscukorral és hozzáadni a darás keverékkel.
A tojásfehérjét felverni a citromhéjjal és hozzáadni a darás keverékhez.
Nagy serpenyőbe öntjük,folyamatosan keverni,míg morzsákra esik szét.Ez kb. 30 perc.5 percig pihenni hagyjuk.

272. Császármorzsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas szilvás pite
Fahéjas szilvás pite

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Langalló recept
Langalló recept

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva, fél órát kelesztjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finom lángos recept, ami fagyasztható is
Finom lángos recept, ami fagyasztható is

A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar VARGABÉLES
VARGABÉLES

A cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzni, majd leszűrni és forrón összekeverni az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűteni. A túrót egy tálba tenni, majd villával ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk