menu

Családireceptkönyv.hu

Farsangi szalagos fánk


Írta:

Elk. idő: 1óra 45 perc
Adag: 8 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dkg só
75 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
5 dkg friss élesztő
5 dkg porcukor
4 dkg vaníliás cukor
10 dkg langyos,olvasztott vaj
6 db tojássárgája
5,5 dl tej
3 cl rum
A sütéshez:
5 dl étolaj
A tálaláshoz:
porcukor
lekvár

Elkészítés:




Kevés langyos tejjel, a liszttel, a cukorral és élesztővel kovászt készítünk.
A többi porcukorral, és a vaníliás cukorral a tojás sárgákat habosra keverjük, hozzá öntjük a tejet, a rumot és jól kidolgozzuk.
Majd a liszteket hozzáadva megdagasztjuk a tésztát.
Az olvasztott vajat apránként adjuk hozzá, majd cipót formázunk belőle és liszttel megszórva, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és jó ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra kelesztjük.
Lábasban étolajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk “lyukas” fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk.
Ha a fánk alsó oldala szép pirosra sült, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.
Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és nem forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át, kívül viszont hamar odakap.
A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük.
Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

Farsangi szalagos fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizza tészta alaprecept
Pizza tészta alaprecept

1. Az alapanyagokat keverd össze olyan állagúra, hogy könnyen kenhető masszát kapj. 2. Egy kicsit hagyd állni, hogy a liszt magába szívja a nedvességet és még masszívabb végterm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott bologani tészta (Sóbors)
Rakott bologani tészta (Sóbors)

A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A sajtot reszeljük le, a bazsalikomot vágjuk finomra. A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük...

Elkészítési idő: 40+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás-kukoricás háromszög
Sonkás-kukoricás háromszög

Elkészítés: 1 dl langyos tejben (pici cukorral) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, és a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuháv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ropogós gofri
Ropogós gofri

A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Felváltva, apródonként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük. Forró gofrisütõben...

Elkészítési idő: 15 + 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk