4 alma
2 csomag leveles tészta
cukor ízlés szerint
fahéj
1 van. cukor
1 ek. keményítő
2-3 ek. víz
szendvicssütő
vaj
Készen vásárolt leveles tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra.
A megadott méretet 4 felé vágtam, egyszer hosszában osztottam ketté, majd széltében, de mindenképpen induljanak ki a szendvicssütő méretéből, ami kb. 30 cm.
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, lábaskában tűzre tesszük, 3 evőkanál vízzel kicsit megpároljuk.
Nem szabad szétfőzni!
A keményítőt feloldjuk 2 ek. vízben és az almához keverjük. Hozzákeverjük a cukrot, fahéjat és vaníliás cukrot, átkeverjük. A töltelék készen van.
Megvajazzuk az egyik tésztalapot és a vajas oldalát lefelé fordítva a sütőre terítjük. Rárakunk 1-1 evőkanálnyi almát, befedjük a másik tésztalappal- vajjal felfelé. Aranyszínűre sütjük 5-7 perc alatt. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tölthető sűrű pudinggal, más gyümölccsel, előre átsütött hústöltelékkel stb.
Andi konyhája
Elkészítési idő:Gyúrjunk lisztből, élesztőből, sóból, cukorból, vízből és olajból tésztát, kelesszük meleg helyen 1 órát. Kinyújtjuk és sütőlemezre helyezzük. Megkenjük a mártással: az olajon megd...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrtam.
Elkészítési idő: