2 dl tej
1 dl meleg víz
5 dkg élesztő
1 kk porcukor
2 ek olaj
50 dkg liszt
2 csapott mk só
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis lisztet és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik. Vékony köröket nyújtunk
A cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és 4 dl vízben főzd meg. A vízzel együtt turmixold le, vagy botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A szá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Az élesztőt 1,8 dl langyos vízbe a cukorral és 2 ek liszttel együtt elkeverjük. Meleg helyen hagyjuk felfutni. A tálba szitáljuk a többi lisztet, majd hozzáadjuk a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben főzd fogkeményre. A gombát tisztítsd meg jó alaposan, darabold egységes méretű részekre. A vajat olvaszd fel serpenyőben, majd párold meg ra...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű