2 dl tej
1 dl meleg víz
5 dkg élesztő
1 kk porcukor
2 ek olaj
50 dkg liszt
2 csapott mk só
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis lisztet és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik. Vékony köröket nyújtunk
Az előfőzött és kihűtött krumplit krumplinyomón átpasszírozzuk, és a finomliszttel összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle. Kevés durum liszttel még megszórjuk, és rudakat nyújtunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágva sós vízben feltesszük főni. 2. Ha megpuhult, leszűrjük. 3. Közben kifőzzük a tésztát. 4. A hagymát kockára vágjuk, az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt keverd össze. A fehérjéket kemény habbá verjük fel és óvatosan fakanállal elvegyíteni a túróval. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Vizes kézzel golyókat formáztam, kiraktam vele a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű