50 dkg gnocchi
25 dkg csirkemell
1 konzerv gomba
2 maréknyi zöld olajbogyó
1,5 pohár tejföl (kis poharas)
sajt ízlés szerint
bazsalikom
só, bors
olívaolaj
Felteszünk vizet a gnocchinak, mikor forr, beletesszük a tésztát, és pár perc múlva már le is szűrjük.
A csirkét apróra felkockázzuk, olívaolajon elkezdjük sütni, mikor kifehéredett, hozzáadjuk a leszűrt gombát, és együtt főzzük tovább.
Közben felkarikázzuk az olajbogyót, ha végeztünk, adhatjuk is hozzá a csirkéhez.
Kicsit összefőzzük, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, végül ráöntjük a tejfölt, és reszelünk bele sajtot. Pár percet még rotyogatjuk, hogy sajt elolvadjon.
A leszűrt gnocchit összeforgatjuk a tejfölös szósszal. Lehet is tálalni.
A túrót tálba mértem, hozzátettem a tojást és összetörtem vele. Beletettem a sót és édesítőt, majd a liszteket. Az elején egy villával kevergettem, de ahogy a folyadékot felszívták...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Ha már kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassa...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, ekkor hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit kimértem, a kenyérsütőbe tettem és elindítottam a dagasztás programot, ami másfél órás. Így adódott bő egy óra szabadfoglalkozás. 2. Majd elkészítettem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű