50 dkg darált hús
1 csomó petrezselyem
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db paprika
1 db közepes cukkini
5 dl passzírozott paradicsom
40 dkg száraz-tészta
10 dkg sajt
só, bors, bazsalikom
A darált húst összedolgozzuk a petrezselyemmel és kevés bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. Majd kiszedjük egy tányérra.
A serpenyőbe rakjuk az apróra vágott hagymát, a felkockázott cukkinit, paprikát, a tört fokhagymát. Rövid párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és 10 percig főzzük, illetve addig, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Nem kell nagyon sűrűnek lennie, mert a tészta még beszívja a levét.
A tésztát lobogó sós vízben főzzük, (ne legyen túl puha) leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsomszósszal és a húsgombócokkal, majd megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Az egészet hőálló edénybe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 15-20 percig sütjük.
Félidőben, nagy-lyukú reszelővel a sajtot a tetejére reszeljük és pirosra sütjük.
A spagettit megpirítom, és felöntöm vízzel, beleteszem a nagyon apróra vágott sárgarépát és a vékonyra vágott káposztát. Só, fokhagyma, szójaszósz paradicsomsűrítmény, ha kész lezá...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit tedd bele a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát Ezután nedves konyharuhával letakarva keleszd duplájára a tésztát. Ha megkelt, kivesszük a...
Elkészítési idő:Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni.Közben meg kell fordítani a tallérsütőt.
Elkészítési idő: