50 dkg darált hús
1 csomó petrezselyem
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db paprika
1 db közepes cukkini
5 dl passzírozott paradicsom
40 dkg száraz-tészta
10 dkg sajt
só, bors, bazsalikom
A darált húst összedolgozzuk a petrezselyemmel és kevés bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. Majd kiszedjük egy tányérra.
A serpenyőbe rakjuk az apróra vágott hagymát, a felkockázott cukkinit, paprikát, a tört fokhagymát. Rövid párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és 10 percig főzzük, illetve addig, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Nem kell nagyon sűrűnek lennie, mert a tészta még beszívja a levét.
A tésztát lobogó sós vízben főzzük, (ne legyen túl puha) leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsomszósszal és a húsgombócokkal, majd megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Az egészet hőálló edénybe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 15-20 percig sütjük.
Félidőben, nagy-lyukú reszelővel a sajtot a tetejére reszeljük és pirosra sütjük.
A langyos tejfölbe megfuttatni az élesztőt, közben a vajat a mikróba picit megolvasztani. A a lisztet, olvasztott margarint, tejfölös élesztőt, sót, tojást és a kis zsírral és a re...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTégy fel egy lábosban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és sózd meg. Főzd körülbelül tíz perc alatt roppanósra. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. A húst vágd kisebb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűBring a large pan of water to the boil. Meanwhile, crush the pine nuts in a pestle and mortar with the garlic. Scoop out, put to one side, then put the basil in the mortar with a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lilahagymát felszeleteljük és kevés zsiradékon megpirítjuk. Közben a cukkinit is felkockázzuk – kb. fél centis szeletekre vágjuk, majd minden szeletet négybe. Ez kerül a lilahagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű