Családireceptkönyv.hu

Húsgolyók tésztaágyon


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált hús
1 csomó petrezselyem
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db paprika
1 db közepes cukkini
5 dl passzírozott paradicsom
40 dkg száraz-tészta
10 dkg sajt
só, bors, bazsalikom

Elkészítés:


A darált húst összedolgozzuk a petrezselyemmel és kevés bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. Majd kiszedjük egy tányérra.

A serpenyőbe rakjuk az apróra vágott hagymát, a felkockázott cukkinit, paprikát, a tört fokhagymát. Rövid párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és 10 percig főzzük, illetve addig, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Nem kell nagyon sűrűnek lennie, mert a tészta még beszívja a levét.

A tésztát lobogó sós vízben főzzük, (ne legyen túl puha) leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsomszósszal és a húsgombócokkal, majd megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Az egészet hőálló edénybe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 15-20 percig sütjük.
Félidőben, nagy-lyukú reszelővel a sajtot a tetejére reszeljük és pirosra sütjük.

Húsgolyók tésztaágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KAVART TÚRÓS RECEPT
KAVART TÚRÓS RECEPT

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ízes mákos rakott tészta
Ízes mákos rakott tészta

Miután minden hozzávalót előkészítettem, rétegeztem a tortaformába. Először kikentem a formát vajjal és vékonyan megszórtam zsemlemorzsával. Alulra egy sor tésztát tettem amit bevo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BOLOGNAI LASAGNE
BOLOGNAI LASAGNE

A felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk