200 ml tejföl
egy csipet szerencsendió
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
100 g bébicsiperke
2 ek reszelt parmezán sajt
só, bors
250 g tészta
olaj
A vizet megsózzuk és elkezdjük forralni, közben pedig egy tűzforróra hevített serpenyőbe locsolunk kevés növényi olajat, majd ezen aranybarnára pirítjuk a gombát kb. 5 perc alatt. Ha felforrt a víz, beledobjuk a tésztát. A tejfölt átöntjük egy tálba, adunk hozzá kb. 2 evőkanál vizet, majd hozzáadjuk reszelt parmezánt. Fűszerezzük szerecsendióval, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, adunk hozzá még 1 evőkanál olívaolajat és az egészet összekeverjük. Ráöntjük a lepirult gombára, majd adunk hozzá kb. 2-3 evőkanálnyit a tészta főzővizéből – közben alacsony lángon rotyogtatjuk és elkeverjük benne a finomra aprított petrezselymet. A kifőtt tésztát átszedjük a serpenyőbe és összeforgatjuk az időközben szépen besűrüsödött mártással, majd tálaljuk.
A krumplit hámozd meg és reszeld le. Picit sózd meg, üsd bele a tojást, tedd bele a vajat, és annyi liszttel, amennyit felvesz, keverd ki a tésztát. A nokedlihez hasonlóan szagg...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KözepesA kifliket vékony karikákra szelte.A tejbe a tojás sárgáját és a többi hozzávalót elkeverem, hogy a cukor olvadjon el.A kifli karikákat beleforgatom majd a tepsibe egymásmellé lera...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, sót, tojást, élesztőt, tejfölt belegyúrjuk, jól gyúrható tészta legyen. 1 órát pihentetjük, 2 felé vesszük. Kb. 1 cm-re kinyújtjuk, ujjnyi cs...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót össze keverem majd hagyom állni egy kicsit.útána sütöm.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű