menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvás gombóc


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
60 dkg tisztított burgonya
125 gr rizsliszt
125 gr Naturbit glutén-és búzamentes lisztkeverék
1 közepes tojás
2 tk só

A hempergetéshez:
6 ek GM prézi
6 ek burgonyapehely
80 gr porcukor

A töltelékhez:
felezett szilva
őrölt fahéj
szilva lekvár

Elkészítés:


A burgonyát apróra vágjük, majd annyi vízzel hogy épp ellepje megfőzzük, ha felfő hozzátesszük a sót is. Ha megfőtt, leszűrjük, majd krumplinyomóval jól áttörjük, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és a tojást. Rizslisztezett szilikon lapon jól átgyúrogatjuk, hogy ne ragadjon. A tojás nagyságától függően vehet még fel lisztet. A tészta kb 2/3-át kinyújtjuk, ( a lapot jól lisztezzük, a sodrófát is) olyan 2-3 mm vastagságúra, majd kb 8*8-as kockákra vágjuk. Közepére tesszük a szilvát, lekvárt, fahéjat ízlés szerint. Ezután gombóccá formázzuk, óvatosan mert a tészta lágy. Nekem a 2/3 részből 18 db gombóc lett. A maradék tésztából csipegetünk, s rizslisztes lapon megsodorjuk. Ezután forrásban lévő vízben, megfőzzük. Ha a gombócok és nudlik feljönnek a víz tetejére, készen van, ki lehet szedni.

A hempergetéshez a prézlit és a burgonyapelyhet folyamatosan kavargatva megpírítjuk, majd összekeverjük a porcukorral.

A nudlit és a gombócokat ebbe szedjük, jól átforgatjuk benne.

Szilvás gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jusztina
Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

1. Az olívaolajat felhevítjük, majd rátesszük a darált marhahúst. 2. Amikor félig kifehéredik a hús, rászórjuk az apró kockára vágott sárgarépát. 3. Amikor a marhahús teljesen ki...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
SZILVÁSGOMBÓC
SZILVÁSGOMBÓC

A burgonyát héjában megfőzzük, leszűröm, meghámozom, és még melegen áttöröm. Egy tálcára terítve hagyom kihűlni. Egy keverőtálban összegyúrom a liszttel, tojással, zsírral és a sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Egyedényes sajtos tészta
Egyedényes sajtos tészta

Rakd a vajat egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba, és olvaszd fel. Tedd hozzá a préselt fokhagymát, majd kevergetve süsd addig, amíg illatozni és színesedni nem kezd. Ez körülbelül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tésztasaláta Era féle
Tésztasaláta Era féle

Az összetevőket összekeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk