menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-mákos rakott tészta


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg keskeny metélt
25 dkg darált mák,
40 dkg reszelt alma,
6 tojás,
30 dkg. cukor,
2 dl. tejföl,
2 cs. vaníliás cukor,
1 db. citrom reszelt héja,
1 tk. őrölt fahéj,
8 dkg. méz,
10 dkg. vaj,
10 dkg. mazsola,
kevés vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez.










Elkészítés:



A tésztát az előírás szerint enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját habosra keverjük a vajjal és 20 dkg cukorral. Amikor jó habos, beletesszük a mézet, a citromhéjat, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a mákot. Jól kikeverjük. Beleszórjuk a mazsolát, és beletesszük a meghámozott almát.
A tojások fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk. Az almás-mákos masszát a tésztával elkeverjük majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
Kivajazott, morzsázott tepsibe vagy hőálló tálba öntjük, 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 40-50 perc). Kicsit hűlni hagyjuk, szeleteljük és tálaljuk.
Magában is nagyon finom, de adhatunk hozzá cukros tejfölt, lekvárt is.

Trükkök, tippek, praktikák:


A cukrot mindenki a saját ízlése szerint adja hozzá. Ki édesebben ki nem annyira édesen szereti.

Almás-mákos rakott tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar . Kókuszcsók
. Kókuszcsók

Elkészítése: A kókuszreszeléket elkeverjük a sűrített tejjel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a kókuszos masszába. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A tökéletes mézeskalács recept
A tökéletes mézeskalács recept

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Máz: tojásfehérje, porcukor Nem kell az összes fehérj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

A szilvát kimagozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk